GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Mart 2021 Perşembe 11:50

Yüzbinler Çeşme'ye akıyordu: Ot festivali için karar!

Her yıl 1 milyon insanı buluşturan, pandemi nedeniyle geçen yıl yapılamayan Alaçatı Ot Festivali, bu yıl "Evde Ot Şenliği" başlığıyla dijital ortamda gerçekleştirilecek. Valilik, fiziki katılımlı festivale izin vermezken, etkinliğin, nisanın ikinci haftasında olması bekleniyor.

EGEDESONSÖZ - Her yıl Nisan ayının ilk haftasında gerçekleştirilen, ancak pandemi nedeniyle geçen yıl yapılamayan Alaçatı Ot Festivali,  salgın şartlarının normale dönmemesi nedeniyle bu yıl dijital ortamda olacak. Valiliğin fiziki katılımlı festivale izin vermemesi nedeniyle etkinlik, online olarak gerçekleştirilecek.

Festivalin, bu yıl nisan ayının ikinci haftasında gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bölgenin ünlü otlarından yapılacak yemekler, dijital ortamda çevrimiçi sunulacak, görücüye çıkarılacak. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da bir otelin mutfağından yapılacak canlı yayında, otlardan yemek yapacak. 2019 yılında 10. kez düzenlenen ve 1 milyondan fazla ziyaretçinin ağırlandığı festivalin Çeşme için çok büyük bir değer olduğuna vurgu yapan Başkan Oran, "Pandemi nedeniyle bu yıl festivali online olarak gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin dört bir yanına dijital ortamda ulaşmaya çalışacağız" dedi.