GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
6 Şubat 2018 Salı 08:47

Yüz binlerce taşeron işçi bu haberi bekliyor!

Taşerona kadro verilmesi konusunda geçtiğimiz dönemlerde yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile birlikte işçilere kadro yolu açılmış ve taşeron işçiler de kadrolu pozisyonda çalışabilmek için başvurularını tamamlamıştı.

Taşerona kadro konusunda heyecanlı bekleyiş geçtiğimiz aylarda sonlanmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesinin ardından yayımlanan KHK ile birlikte taşeron işçiler için kadro yolu resmen açılmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yönlendirmesiyle kadro başvurularını yapan taşeron işçiler, başvuru sonuçları için heyecanla bekliyor. Taşeron başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yapılacak sınava girmeye hak kazanan isimler belli olacak. 

TAŞERON KADRO BAŞVURU SONUÇLARI O TARİHTE!
Taşeron işçilerin yapmış olduğu kadro başvuruları, kurulan komisyon tarafından incelenmektedir. Değerlendirme aşamasının ardından erişime açılacak olan kadro başvuru sonuçları ile birlikte kesin listeler asılacak ve yapılacak olan taşeron sınavına girmeye hak kazanan isimler bu listede yer alacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından taşeron düzenlemesine ilişkin hazırlanan www.altisveren.gov.tr adresinde yer alan bilgiye göre, taşeron işçilerin kadrolu pozisyonda çalışmak için işverenlere yaptıkları başvurunun sonuçları 24 Şubat 2018 tarihinde açıklanacak. 24 Şubat 2018 tarihinde kesin listeler asılacak ve sınava girmeye hak kazanan taşeron işçiler bu listede yer alacak.

TAŞERON SINAVI NE ZAMAN?
Taşeron başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından kadrolu pozisyonda çalışabilmek için taşeron işçileri bir aşama daha bekliyor. Başvuru sonuçlarında sınava girmeye hak kazanan taşeron işçiler, 3 Mart 2018 - 22 Mart 2018 tarihleri arasında taşeron sınavına girecek.

Sınav sonrasında 23 Mart 2018 - 26 Mart 2018 tarihleri arasında sınav kuruluna itirazlar yapılacak ve ardından 27 Mart 2018 - 31 Mart 2018 tarihleri arasında da itirazlar incelenecek ve sınav sonuçları açıklanacak.

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kadrolu pozisyonda çalışmaya hak kazanan taşeron işçiler belli olacak. (Habertürk)