GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Nisan 2017 Çarşamba 20:46

Yürek yakan son: Virtüözlük hayali Ege sularında bitti...

Ege Denizi’nde batan mülteci teknesinde hayatını kaybedenlerin arasında bulunan 22 yaşındaki kemancının, vize verilmediği için yasa dışı olarak Belçika’ya giderek keman eğitimi almak istediği ortaya çıktı.

Vatan’dan Çağdaş Ulus’un haberine göre dün Ege Denizi’nde Midilli adası açıklarında bir mülteci teknesinin batması sonucu en az 16 kişi hayatını kaybetti.

Ayvacık Devlet Hastanesi’ne Çanakkale’nin Sivrice burnu ve Midilli adası arasından çıkarılarak getirilen cenazelerin arasında, 22 yaşındaki Siirtli kemancı Barış Yazgı da bulunuyordu. Yazgı’nın hayatını kaybederken keman kutusuna sarıldığı belirlendi.

Keman kutusundan keman haricinde Yazgı’nın besteleri de çıktı.

Yazgı’nın, İstanbul’un Fatih ilçesinde ağabeyi Cengiz Yazgı’yla yaşadığı, yedi ay önce bir süre Belçika’da büyük ağabeyinin yanında olduğu, vizesi bitince de döndüğü ortaya çıktı.

Sigortasız ve işsiz olan Yazgı’nın Belçika’ya ikinci kez vize başvurusunda bulunduğu ancak reddedildiği öğrenildi. Yazgı’nın arkadaşları, genç kemancının Belçika’da müzik eğitimi alarak virtüöz olmak istediğini söyledi.

Yazgı, dün kılınan cenaze namazının ardından Habipler Cebeci Mezarlığı’na defnedildi.