GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
2 Mart 2020 Pazartesi 10:31

Yunan Başbakan: Sınırı geçen iade edilecek!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, sınırda yaşanan mülteci sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Miçotakis ise yaptığı açıklamada, "Yunanistan'a giriş yapmaya çalışmayın. Geri döneceksiniz" ifadesini kullandı.

Göçmenlerin sınır kapısına dayanmasının ardından Yunanistan alarma geçti. Dün akşam Ulusal Güvenlik Konseyi'ni toplayan Yunanistan sınırlarını korumak için 5 maddelik önlem planını açıkladı. 3,5 saat süren toplantıda, mülteci meselelerindeki gelişmeler ve sınırların korunması için ülke tarafından alınacak ek önlemler konuşuldu.

“İNSAN KAÇAKÇISI DURUMUNA DÜŞMÜŞTÜR”

ANKA’nın aktardığına göre; toplantı sonrası açıklamayı hükümet sözcüsü Stelios Peças yaptı. Peças, ülkenin güvenliğine asimetrik bir tehdit olduğunu söyledi. Hükümet sözcüsü "Türkiye sınırlarını açarak diplomatik baskı uygulamaya çalışıyor. Ankara böylece insan kaçakçısı durumuna düşmüştür" dedi.

5 maddelik önlem planını açıklayan Peças, Yunanistan'ın bir ay boyunca yeni sığınmacı başvurularını kabul etmeyeceğini duyurdu. Sınırların korunmasını en üst düzeye çıkardıklarını kaydeden Yunan Hükümet Sözcüsü, Yunan topraklarına yasa dışı giren göçmenlerin kendi ülkelerine tekrar iade edileceğini söyledi.

MERİÇ KIYILARINA GİDİYORLAR
Bu arada Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, salı günü Avrupa Komisyonu Başkanı Chrales Michel ile birlikte Meriç'e gidiyor. Michel ziyarete ilişkin olarak Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yunanistan'ın Avrupa sınırlarını korumasına destek vermek ve son durumu yakından izlemek için Salı günü Başbakan Kiryakos Miçotakis ile birlikte Yunanistan-Türkiye sınırını ziyaret edeceğim" dedi.

GİRİŞ YAPMAYIN, GERİ DÖNERSİNİZ
Miçotakis ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Yunanistan sınırları Avrupa'nın dış sınırıdır. Onları koruyacağız. Avrupa Komisyonu Başkanı Charles Michel ile Türkiye-Yunanistan Meriç sınırını ziyaret edeceğiz. Bir kez daha Yunanistan'a giriş yapmaya çalışmayın. Geri döneceksiniz" ifadesini kullandı.