GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Ekim 2016 Cuma 12:50

Yüksel istifa sonrası ilk kez ‘yönetim’le buluştu: Neler konuşuldu?

CHP İl eski Başkanı Yüksel ani istifası sonrasında yönetim kuruluyla ilk defa bir araya geldi. Yüksel, “Herhangi bir kırgınlık zaten yoktu. İleriye yönelik herhangi bir şey de yok” dedi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı görevini 10 Ağustos’ta şok bir şekilde bırakan Alaattin Yüksel istifa kararının ardından yönetim kuruluyla ilk defa bir araya geldi.

Alsancak Kordon’da akşam yemeğinde il yönetim ve disiplin kurulunu ağırlayan Yüksel Egedesonsöz’e buluşmayla ilgili açıklamalarda bulundu.

İLERİYE YÖNELİK HERHANGİ BİR ŞEY YOK
Yüksel, “İstifam ani oldu. Geçmiş 3 dönemde hep yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla karar alırdık. Bu sefer duyurmadan kararı kendim aldım. Bu sebeple de bazı arkadaşların sitemleri vardı. ‘Bize haber vermedin’ diye söylüyorlardı…  Onu konuşalım istedim ve davet ettim. İleriye yönelik herhangi bir şey yok. Herhangi bir kırgınlık zaten yoktu. Arkadaşlar sevdikleri için sitem ediyorlardı. Ben de onlar kırılsın istemem. Bir araya gelmemiz güzel oldu. Çok keyifli bir yemekti” ifadelerini kullandı.

2 HAFTA ÖNCE SESSİZLİĞİNİ BOZMUŞTU
Yüksel 10 Ağustos’ta görevini aniden bırakınca, il yönetim kurulu tüzüğe uygun davranarak oy birliğiyle Asuman Ali Güven’i yeni il başkanı yapmıştı.

Yüksel beklenmeyen istifasının gerekçelerini ise 7 Ekim’de katıldığı bir televizyon programında detaylarıyla anlatmıştı.