GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Ocak 2017 Salı 21:43

Yüksel'den İzmir için iddialı referandum tahmini!

CHP İl Eski Başkanı Yüksel referandum sürecini değerlendirirken önemli mesajlar verdi. Yüksel ‘İzmir sandığı’ için de iddialı bir tahminde bulundu ve yüzde 70-75 dolayında 'hayır' çıkacağını söyledi.

EGEDESONSÖZ – CHP İl Eski Başkanı Alaattin Yüksel Ege TV Ana Haber Bülteni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Referandum sürecini değerlendiren Yüksel, İzmir için iddialı bir ‘hayır’ tahmini ortaya koydu. Yüksel İzmir sandığından yüzde 70-75 oranında ‘hayır’ oyu çıkacağını söyledi.

İşte Yüksel’in açıklamalarından öne çıkanlar…

REJİMİ DEĞİŞTİRMEK NE KADAR DOĞRU OLABİLİR?
Anayasada önemli değişiklikler yapacaksanız önce seçmene sormalısınız. Referandumu önceden yapmak lazım... Toplumsal bir uzlaşmayla anayasa değiştirilebilirdi. Dünyada bu bu şekildedir. Türkiye'nin bugüne kadar uygulamaları da bu şekildeydi. Şimdi bir başka uygulama yapılıyor. 18 maddenin değiştirilmesi değil bu! Vatandaş bunun neresinde? Vatandaşın yüzde 70'ini bu değişiklikleri bilmiyor. Bu anayasa değişikliğinden haberi de yok, gündeminde de yok. Vatandaşın gündeminde terör var, güvenlik sorunları var. İçeride ve dışarıda büyük çatışmalar yaşanıyor. Ülkenin her yerinde bombalar patlıyor.

İzmir’de adliyenin kapısına kadar gelen tanksavarlar, bombalarla geliyorlar. Bir trafik polisi, bir kahramanın fark etmesiyle büyük bir kahramanlık yaparak fark etmesiyle önleniyor. Bir tarafta işsizlik sorunu var insanların kafasında... Türkiye’nin yaşadığı en büyük krizlerde bile bu kadar kötü oranlar ortaya çıkmamıştı. Vatandaşın derdi aslında bu. Huzur içinde bir ülke istiyor vatandaş. Bunca sıkıntı yaşanırken, Türkiye’nin rejimini değiştirmek ne kadar doğru olabilir? Her şey tek bir kişiye bağlanacak.

BU PARTİLERİN YARIŞI DEĞİL!
Vatandaş bunların hesabını referandumda soracaktır diye düşünüyorum. Sonuç tahminini İzmir, Ankara, İstanbul’da siyasi partilerin aldığı oylara göre okumamak gerekiyor. Çok farklı sonuçlar çıkabilir. Bu partilerin yarışı değil. Bu 80 milyonu ilgilendiren çok önemli bir değişiklik teklifi. Türkiye tam bir yol ayrımında. Bu CHP’yi ne kadar etkileyecekse AK Parti’yi de o kadar etkileyecek.

İZMİR İÇİN İDDİALI TAHMİN
İzmir her zaman bu konularda demokrat bir kenttir. Her zaman demokrasiye önem vermiştir. İzmir korkusuzdur, boyun eğmez. Ben AKP’ye MHP’ye oy vermiş İzmir seçmeninin de bu referandumda çok farklı bir karar vereceğini ve ‘hayır’ diyeceğini, karşı çıkacağını düşünüyorum. Yüzde 70-75 ‘hayır’ diyen çıkacaktır diye düşünüyorum.

VERİLMESE BİLE…
Yüksel son olarak süreçte aktif görev alıp almayacağı hakkında, “Görev verileceğini düşünüyorum. Verilmese bile yurtseverlik görevim olarak gecemi gündüzüme katarak çalışırım. Ben kendi adıma siyasi bir gelecek görmüyorum. Bir vatansever olarak bu güzel ülkem için her türlü fedakarlığı yaparak çalışacağım” ifadelerini kullandı.