GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Şubat 2016 Pazar 09:20

Yüksel’den 14 Şubat mesajı: Bir insan sevmekle…

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel İzmir ve Türkiye'nin 14 Şubat Dünya Sevgililer Gününü kutladı. Sait Faik Abasıyanık’ın ‘Bir insanı sevmekle başlar her şey’ dizelerini hatırlatarak sevginin gücüne dikkat çeken Yüksel, İzmir’in hoşgörü ve sevgi şehri olduğunu ifade etti.

EGEDESONSÖZ – İzmir ve Türkiye’nin 14 Şubat Dünya Sevgililer Gününü yayınladığı mesajla kutlayan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Sait Faik Abasıyanık’ın ‘Bir insanı sevmekle başlar her şey’ dizelerini hatırlatarak sevginin gücüne dikkat çekti.

Sevgiye en çok ihtiyaç duyulan günler yaşadığımızı vurgulayan Yüksel, İzmir'in hoşgörü ve sevgi şehri olduğunu ifade etti.

Yüksel, Mustafa Kemal Atatürk’ü de anarak, “Ona ve kurduğu cumhuriyete aşkla, büyük bir inançla bağlıyız ve bu hiç bir zaman değişmeyecek” şeklinde konuştu.

BİR İNSANI SEVMEKLE BAŞLAR HER ŞEY

Yayınladığı mesajda bugünlerde en çok sevgiye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yüksel, “Sevmek; anlamak, hoşgörü göstermek, kırmamak, fedakarlık yapmaktır” dedi. Sait Faik Abasıyanık’ın ‘Bir insanı sevmekle başlar her şey’ dizelerini hatırlatarak sevginin gücüne dikkat çeken Yüksel, “Sadece bize yakın olanları yarimizi, yavrumuzu, ailemizi, dostumuzu sevmek  değildir aslında mesele. Farklı düşüneni, farklı yaşayanı, farklı inananı sevmektir işin özü” diye konuştu.

İZMİR HOŞGÖRÜ VE SEVGİ ŞEHRİ

İzmir’in hoşgörü ve sevgi şehri olduğunu belirten Yüksel, “Biz İzmir'de yaşayanlar bu konuda belki de dünyanın en şanslı insanlarıyız. İzmir, farklı yaşam tarzlarının, farklı inançlara sahip insanların birbirlerini anlayarak ve sevgiyle karşıladığı, tam bir hoşgörü ve sevgi şehri. Bu cennet kentte yaşamakta, sevmekte tam anlamıyla karşılığını buluyor ve bu İzmir'e çok yakışıyor. Bölgemiz ve ülkemizde, bencillerin ve kendisinden farklı olanı sevmeyenlerin sebep olduğu, şiddet dolu günlerden geçerken, belki bu 14 Şubat sorunları çözmez ama, bu bencillere ve sevgi yoksunlarına sevgiyi, hoşgörüyü anlatır diye umuyorum. Aslında en iyi yaptığımız şeydir sevmek, aşık olmak hakkında ahkam kesmek. Ama iş bunu göstermeye gelince, çoğu zaman cimri davranırız. Gelin, bu 14 Şubat bir fırsat olsun ve sevgimizi, hoşgörümüzü en cömert şekilde gösterelim birbirimize. Bu duygu ve düşüncelerimle, Kalbimizde aşkını hep yaşadığımız güzel İzmir'imizin, İzmirli hemşehirlilerimizin, Doğusundan batısına aşık olduğumuz Türkiye'mizin sevgililer gününü kutluyor, her günümüze sevginin ve hoşgörünün hakim olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İÇİMİZDEKİ BÜYÜK SEVGİ, ATAMIZA AİT

Mustafa Kemal Atatürk’ü anan Yüksel, “Bu 14 Şubat Sevgililer gününde, içimizde ki en büyük sevgiye sahip Atamız, Mustafa Kemal Atatürk'ü anmadan, ona saygımızı ve sevgimizi sunmadan geçmemiz, elbette mümkün değil. Ona ve kurduğu cumhuriyete aşkla, büyük bir inançla bağlıyız ve bu hiç bir zaman değişmeyecek” dedi.