GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Ocak 2016 Cumartesi 17:23

Yüksel’den 10 Ocak mesajı

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İZMİR - Yüksel 10 Ocak dolayısıyla yayımladığı mesajında, ‘‘10 Ocak,  Aslında Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanması gereken gün olmasına rağmen, maalesef adeta bir yas gününe çevrilmiştir.

Türkiye'de, AKP iktidarının 13 yıldır uyguladığı yandaş ve emek sömüren politikaları sebebiyle, Gazetecilerimizin ekonomik ve sosyal hakları kullanılamaz haldedir. Zaten AKP sayesinde, yakında cezaevinde olan gazeteci sayısı, dışarıda çalışanlardan daha çok olacaktır. Yolsuzluğu, Hırsızlığı, Çiğnenen insan haklarını, peşkeş çekilen vatan topraklarını haber yaptığı için gazetecilerin yargılandığı, tutuklandığı bir ülkede ne demokrasiden ne de hukuktan söz etmek mümkün değildir.

Şu an 30 Gazeteci, gazetecilik yaptı, yandaş olmayı reddetti diye cezaevlerinde. Yüzlerce gazeteci işsiz. Çalışan gazetecilerin çoğu kötü ekonomik şartlar ve ağır çalışma koşulları sebebiyle zar zor işini yapabiliyor. Gazetecilerin tutuklu bulunduğu ülkeler sıralamasında, AKP sayesinde hep ilk 5 içindeyiz.

Yandaşlığı reddeden bir çok kanal, gazete ve internet sitesi kapatıldı. AKP Kendi haksızlık, hukuksuzluk ve yolsuzluklarını örtmenin yolunu, medyayı susturmakta, gazetecileri tutuklatmada buldu.

Bu manzara karşısında, 10 Ocak'ta gazetecilere bu içler acısı durumu reva gören, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve AKP'liler nasıl ve hangi yüzle kutlayacaklar "Gazetecilerin Bayramını" bilemiyorum

CHP; Özgür, tarafsız ve ilkeli gazeteciliği savunan, ucu kime dokunursa dokunsun gerçeklerin yazılmasını isteyen belki de tek partidir.

AKP iktidarı döneminde, 10 Ocakların kutlanması mümkün olmadı, olmayacaktır da. 17-25 Aralık ile anılan iktidarın döneminde, Ancak cezaevindeki gazeteciler için umut nöbeti tutacağımız, baskı altına alınan gazeteciler için özgürlük mücadelesi vereceğimiz 10 Ocak'ları yaşayabileceğiz.

Bizim düşüncemiz, Kurucumuz Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün 1929 yılında dile getirdiği görüştür.

"Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır" Bu duygularla, Tüm gazetecilerimizin özgürlüğü ve hakları için, yanlarında olacağımıza söz veriyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde, cezaevinde ki tüm gazeteciler için Özgürlük diliyorum’’ dedi.