GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Şubat 2016 Salı 09:09

Yüksel ‘büyük buluşmayı’ anlattı: Neler konuşuldu?

CHP İl Başkanı, örgütün büyük katılım gösterdiği zirvenin detaylarını anlattı. Yüksel, toplantıda ülkenin 2 büyük sorununun masaya yatırıldığı açıkladı.
EGEDESONSÖZ – CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, Kanal 35 Ana Haber Bülteni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

CHP İl Başkanı, Büyükşehir Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen geniş kapsamlı toplantının detaylarını paylaşırken, önemli mesajlar verdi.

- CHP İZMİR'DE BÜYÜK ZİRVE!.. 

KÜÇÜK PARLAMENTO GİBİ OLDU!
İzmirli PM ve YDK üyeleri, İzmir milletvekilleri, ilçe ve ilçe belediye başkanları ve parti yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen zirvenin temel amacının İzmir’e daha iyi hizmet arayışı olduğunu ifade eden Yüksel, “Başarının anahtarı birlikte olmaktan geçer. Bizim PM ve MYK’da güçlü temsil edilmemizin nedeni de budur. İl başkanlığı seçiminden sonra ‘Barış içinde, omuz omuza iktidar mücadelesi vereceğiz’ demiştik. İlçe başkanları, belediye başkanları, PM üyelerimiz ve kurultay üyelerimiz ile toplantı yapmıştık. Kurultaydan sonra bu programları belirlemek için toplantılar yapıyoruz. İlçelere çıkarma yapıyoruz. Geniş çaplı toplantı yaptık. Aslında küçük parlamento gibi oldu Çok önemli konuları gündeme taşıdık. ‘Ben bilirimci’ yaklaşımla değil, ortak akıl arayışıyla konuştu. İzmirliler bize her zaman sahip çıkıyor. Değerlerimiz İzmirlilerle uyuşuyor. İzmirlilere daha çok hizmet etmek istiyoruz. Toplantımızın amacı buydu. Bu toplantılar devam edecek” dedi.



Zirvenin içeriğini de detaylandıran CHP İl Başkanı, “Son siyasal gelişmelerin değerlendirilmesini yaptık. Türkiye’de 5 milyon mültecinin olduğu konuşuluyor. Dayanılmaz acılar yaşanıyor. Toplantıda bu konuyu masaya yatırdık. ‘Ne yapabiliriz’i konuştuk. Ayrıca hemen hemen her gün Doğu ve Güneydoğu’dan 1 şehidimiz geliyor. Bugün devlet Doğu ve Güneydoğuda kaybettiği egemenliği geri almaya çalışıyor. Yoksul halk çocuklarımız şehit oluyor. Bunu durdurmak gerekiyor. 200 bin insanın göç ettiği bilgileri geliyor. Geçmişte köyler boşaltılırdı, şimdi kentler boşaltıyor. Sivil halk ölüyor. PKK’nın umurunda değil! Bunu tartıştık. Biz İzmirliler olarak, Batı’da yaşayan insanlar olarak ülkemizin bölünmesini istemiyoruz. Biz belki gideceğiz bunu orada söyleyeceğiz” diye konuştu.

CHP İl Başkanı süreçte bölgedeki örgütleri İzmir’e davet edeceklerini de sözlerine ekledi. Yüksel, “Mardin’den Diyarbakır’dan Urfa’dan örgütlerimizi İzmir’e çağıracağız” dedi.