GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Ekim 2021 Pazar 18:36

Yücel'den dikkat çeken çıkış: Yüreği olan önseçime girer!

Danışma Kurulu toplantısında 24 konuşmacının ardından kürsüde eleştirilere ve açıklamalara yanıt veren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, en yoğun tartışmaların yaşandığı önseçim konusu ile ilgili "Demokrasiyi savunuyorsak önseçim olmalı. Buna itiraz eden kimse yoktur. Ancak önseçim de bugünün meselesi değildir. Şu anda önümüzde bir seçim var mı? Seçim takvimi geldiğinde bunu konuşuruz tartışırız. Önseçim kararı çıktığında kendine güvenen, örgütte karşılığı olan/olduğunu düşünen yada yüreği olan önseçime girer, ön seçime girmeyi tercih etmeyenler de seçime girmez" dedi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Danışma Kurulundaki konuşmalar sonrasında basına kapalı bölümde kürsüye çıkarak değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, parti içinde milletvekillerinin bile sık sık karşı karşıya geldiği önseçim tartışmaları hakkında da konuştu.

Önseçimin şu an parti gündeminde olmadığını, seçim dönemi gelince konuşulacağının altını çizen Yücel, "Bir takım eleştiriler oldu, olacaktır elbet bu toplantıların amacı budur. Önseçimi genel olarak bazı arkadaşlarımız gündeme getirdi. Elbette demokrasiyi savunuyorsak önseçim olmalı. Buna itiraz eden kimse yoktur. Ancak önseçim de bugünün meselesi değildir. Şu anda önümüzde bir seçim var mı? Seçim takvimi geldiğinde bunu konuşuruz tartışırız. Önseçim kararı çıktığında kendine güvenen, örgütte karşılığı olan, olduğunu düşünen yada yüreği olan önseçime girer. Ön seçime girmeyi tercih etmeyenler de seçime girmez. Bu mesele bunun meselesi değil. Şimdi bazı hassasiyetler vardır, önseçim meselesi CHP'nin hassasiyet duyduğu bir meseledir. Şimdiden bunu kaşımak, köpürtmek doğru bir yöntem değildir. Zamanı geldiğinde konuşulur, tartışılır, karar alınır ve o karar neyse uygulanır ve kimsenin buna itirazı olmaz" dedi.