GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Mayıs 2020 Çarşamba 23:59

Yücel'den camide şarkıya tepki: Dini değerlere yapılan her yanlışın karşısındayız

İzmir'de camilerin minarelerinden şarkı çalınmasına bir tepki de CHP İzmir İl Başkanı Av. Deniz Yücel'den geldi. Yücel, "İnanç ve dini değerlere yapılan her yanlışın karşısında herşeyden ve herkesten önce Cumhuriyet Halk Partisi vardır" dedi. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de, sorumluların ortaya çıkarılmasını istedi ve "Bu densizliği yapanlar kimse derhal yakalanmalı ve yargıç karşısına çıkarılmalıdır" dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir'de camilerin minarelerinden şarkı çalınmasına bir tepki de CHP İzmir İl Başkanı Av. Deniz Yücel ve CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'den geldi.

Yücel sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

1- Mübarek Ramazan ayında camilerin sistemine girerek, provokatörlerce dini içerik dışında yayın çalınması bir müslüman olarak beni ve arkadaşlarımı çok üzmüştür.Adli mercilerce olayın faillerinin derhal tespit edilmesi gerekmektedir. Süreci dikkat ve destekle izleyeceğiz.
2- Bazı paylaşımlarda adı geçen Banu Özdemir'in partimizde aktif bir görevi yoktur. İnanç ve dini değerlere yapılan her yanlışın karşısında herşeyden ve herkesten önce Cumhuriyet Halk Partisi vardır.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'den tepki!
Sertel, "İzmir’in minarelerinden çav bella çalmak hem ayıptır hem günahtır. Bu densizliği yapanlar kimse derhal yakalanmalı ve yargıç karşısına çıkarılmalıdır. İzmir Müftülüğü bu olayı soruşturmalı ve gerçekleri ortaya çıkarmalıdır. Camilerin ses sistemi yol geçen hanı olamaz" ifadelerini kullandı.