GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Aralık 2021 Cuma 12:05

Yücel'den AK Parti'ye 'FETÖ' göndermesi: Türkiye'nin kaynakları peşkeş çekilirken neredeydiniz?

İzmir'de tamamlanan Buca Metrosu ihalesi sonrası başlayan tartışmalar CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'de dahil oldu. Sosyal medya hesabından AK Parti'ye yüklenen Yücel, "Türkiye’nin kaynaklarının FETÖ’ye ve 5’li çeteye, üstelik ihalesiz özel davetlerle peşkeş çekildiği, karşılığında milyon dolarlık saatler, ayakkabı kutularında dolarlar, sıfırlanamayan paralar alındığı günlerde neredeydiniz?" diye sordu.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir'in en büyük yatırımlarından biri olacağı duyurulan Buca-Üçyol Metro hattı projesi için tamamlanan ihale sonrası başlayan 'zarar' tartışmalarına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'de dahil oldu.    
Metro inşaatının ihalesini 3 milyar 921 milyon 481 bin lira teklif veren firmaya verilmesi sonrası, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve AK Parti İzmir milletvekillerinin ihale için bir başka firmanın 529 milyon TL daha fazla teklif veren firmaya verilmemesini sert bir dille eleştirirken, İzmirlilerin zarar uğratıldığı iddia edilmişti. 
Yapılan eleştiriler sonrası ise CHP İl Başkanı Başkanı Deniz Yücel'den yanıt geldi. Sosyal medyadan açıklama yaparak tepkisini dile getirdi.

Yücel paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
''Size kısa bir fıkra anlatayım; 'AKP’li vekiller ve yöneticiler, ihalelerde şeffaflık olması ve şaibe olmaması için açıklama yapmışlar.  Şeffaf, şartnamelere uyan tüm firmaların katılabileceği, yasaya ve ahlaka uygun ihaleleri, sadece CHP’li belediyelerde gören AKP’liler! Türkiye’nin kaynaklarının FETÖ’ye ve 5’li çeteye, üstelik ihalesiz özel davetlerle peşkeş çekildiği, karşılığında milyon dolarlık saatler, ayakkabı kutularında dolarlar, sıfırlanamayan paralar alındığı günlerde neredeydiniz? İzmir büyükşehir belediyemiz Buca metrosu için, uluslararası denetimin yapıldığı, bir çok firmanın katıldığı şeffaf bir ihale yapınca, alışık olmadıkları bu ihale tarzına şaşırdılar anlaşılan. İş yapmak için değil, yandaşa kaynak aktarmak İçin, kişiye özel ihaleler yapan bir anlayışın, yasalara uygun ve İzmir’in kaynaklarının korunması için işin ehline verilmesinin amaçlandığı bir ihaleyi anlamaması ve şaşırması normal. Durun daha çok şaşıracaksınız! Az kaldı, sandık geliyor.''