GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sosyal Medya
16 Kasım 2022 Çarşamba 15:35

YouTube Shorts’a yeni özellik geliyor!

YouTube'un TikTok benzeri kısa biçimli video ürünü Shorts'a alışveriş özelliği geliyor.

Geçen haftalarda son çeyreğe ilişkin rapor yayımlayan ve gelirlerinde beklentilerin altında kalarak yüzde 1,9’luk bir düşüş yaşayan YouTube, son zamanlarda gelir elde etmenin yeni yollarını deniyordu.

Bloomberg HT'den Hande Berktan'ın haberine göre YouTube’un, TikTok ve Instagram’a benzer bir şekilde e-ticaret konusundaki adımlarını genişleten yeni alışveriş özellikleri, kullanıcıların Shorts videoları izlerken karşılarına çıkan ürünleri satın almasını sağlayacak.

2023 YILINDA KULLANILACAK
Test aşamasındaki yeni özellik, 2023 yılı itibarıyla kullanıma sunulacak. YouTube sözcüsü "YouTube'un içerik oluşturucuların iş kurması için en iyi yer olduğuna ve alışverişin de bunun bir parçası olduğuna kesinlikle inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

YÜZDE 45 ORANINDA PAY ALINACAK
Son olarak dev platformun, geçen aylarda Shorts üreticileri için ayrı bir gelir elde etme hamlesi yaptığını da ekleyelim. Bu sistemde, içerik üreticilerinin videolar arasında çıkan reklamlardan yüzde 45 oranında pay almasının sağlanacağı belirtilmişti. Kalan yüzde 55’lik kısmın ise platforma kalacağı aktarılmıştı.

İlk etapta ABD, Hindistan, Brezilya, Kanada ve Avustralya'daki izleyiciler etiketleri görüp, Shorts aracılığıyla alışveriş yapabilecek. YouTube, etiketlemeyi gelecekte daha fazla içerik oluşturucuya ve ülkeye getirmeye devam etmeyi planladığını belirtiyor.