GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Ekim 2023 Pazartesi 14:22

Yorumlarda ‘Özel’ tartışma ve ‘sadakat’ çıkışı: Ülkeyi yakmayı reddediyorum!

CHP içerisinde yaşanan değişim tartışmalarında tavrını Genel Başkan adayı Özgür Özel’den yana koyan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, sosyal medyada vatandaşlarla tartıştı. ‘Kılıçdaroğlu’na ihanet ettiniz’ yorumuna yanıt veren Tugay, “Kişilere sadakat göstereceğiz diye ülkeyi yakmayı reddediyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İstanbul İl Kongresi’ni kazanan Özgür Özel ekibini sosyal medya hesabından kutladı. Tugay açıklamasında “Biz birbirimize birliğin, yoldaşlığın, mücadelenin en yiğit yerinden, yürekten bağlıyız. Ve en güzel sözlerimiz, henüz söylemediklerimiz. Hayırlı olsun Özgür Başkanım” ifadelerini kullandı.

‘SİZ DE Mİ? YAZIKLAR OLSUN’ DEYİNCE…
Paylaşım sonrası genel merkezi destekleyen vatandaşlarla Başkan Tugay’ın tartışmaya başladığı görüldü. Bir sosyal medya kullanıcısının “Siz de mi? Yazıklar olsun” cümlesine yanıt veren Tugay,  “partiye ihanet etmediğime eminim. Genel başkanlık yarışında bir tarafı desteklemeyi “ihanet” olarak adlandırmanız büyük talihsizlik. Biz Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapmak için gerekirse kendi koltuklarımızdan vazgeçmeye hazırız. Kişilere sadakat göstereceğiz diye ülkeyi yakmayı reddediyorum” dedi.

HERHALDE BENİ ADAY GÖSTERDİĞİ İÇİN KIZIYORSUNUZ
Bir başka sosyal medya kullanıcısının “Seni başkan yapan Kemal Kılıçdaroğlu’nu bizde eleştiriyoruz, sizler yüzünden adama kızıyoruz. Desteklediğin Özgür Özel, Veli Ağbaba her dönem belediyeden rant kovalıyor. Geçen dönem HMA’ya çökmüştü bu dönem de değişmedi çok şükür” sözlerine ise Tugay tepki gösterdi.

Başkan Tugay verdiği yanıtta şunları söyledi:

“Bu şekilde CHP’deki herkesi bilerek ya da bilmeyerek karalamayın. Değişime ve idealist duygularla ülkeyi düze çıkarmaya yola çıkmış insanların duygu ve düşüncelerini doğru değerlendirin. Ülke hepimizin. Ve Cumhuriyet Halk Partisi beklenen değişimi gerçekleştirirse siz de dahil herkesin yaşadığı sorunları düzeltmek adına çok daha aktif, mücadeleci ve başarılı olacak. İnandığımız budur. Bu arada sözlerinizde, benden dolayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kızdığınızı söylemeniz gerçekten enteresan. Herhalde beni aday gösterdiği için kızıyorsunuz. Yapmayın Allah aşkına ben miyim gerçekten bu ülkenin sorunu?”