GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
14 Şubat 2016 Pazar 11:02

Yörükler Fethiye'de buluştu: Birlik beraberlik çağrısı

Fethiye'de düzenlenen 'Yörük Yareni' etkinliği Türkiye'deki Yörük derneklerinin temsilcilerini bir araya getirdi. 

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri işbirliğinde Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Yörük Yareni' etkinliği Muğla, İzmir, Isparta, Denizli, Bilecik, Afyonkarahisar, Balıkesir, Manisa ve Eskişehir'den Yörükleri ilçede buluşturdu. Etkinlik el sanatları sergisinin açılışıyla başladı. Katılımcıların yörelerine özgü Yörük kıyafetleri giydiği etkinlikte, Yörük kültürüne ilişkin el sanatları tanıtıldı. Etkinlikte saz ve sipsi çalan sanatçılar yoğun ilgi gördü. Fethiye'de yaşayan yerleşik yabancılar da etkinlik alanına gelerek yöresel kıyafetleri inceleyip Yörük kültürü hakkında bilgi almaya çalıştı.

'BİRLİK BERABERLİĞE İHTİYAÇ VAR'
Etkinliğe katılan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Yörüklerin Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarına yayılmış, dünyaya yön veren bir topluluk olduğunu söyledi. Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu'da Türk milletine karşı cephe oluşturulduğunu anlatan Çalık, "Birlik beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyaç duyulan bir dönem. Farklı güçler yeni bir denge kurmak peşinde. Buna karşı yapılacak tek şey, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirerek Türk milletini bir araya getirip, bu birlikten doğacak güçle dünyaya tekrar yön verecek güce sahip olmaktır" dedi.

'YÖRÜKLERİN 52 İLDE TEŞKLATI VAR'
Oğuz Boyları Konfederasyonu Başkanı Niyazi Çapa ise Yörük Türkmen Birliği'nin 52 ilde teşkilat kurduğunu söyledi. Çeşitli etkinliklerde Yörüklerin bir araya geldiğini belirten Çapa, Fethiye'de düzenlenen etkinliği de çok faydalı gördüklerini kaydetti. Çapa, etkinlikte Yörük ve Türkmenlerin fikir ve kültür alışverişinde bulunduklarını vurguladı.(dha)