GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
15 Haziran 2022 Çarşamba 16:07

Yorgancılar kararını verdi: Tamam mı, devam mı?

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar yeni dönem yol haritasını belirlediği öğrenildi. Yorgancılar 4. dönem için yeniden aday olma kararı verdiği iddia edildi

EGEDESONSÖZ- Kulislere yansıyan bilgilere göre; Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) başkanlığı görevini sürdüren Ender Yorgancılar yeni dönem için kararını verdi.  Yorgancılar dördüncü dönem başkanlık için yola çıktıği öğrenilen ve uzun süredir kararı beklenen Yorgancılar’ın durumunun netleşmiş olduğu iddia edildi.

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen EBSO meclis toplantısında konuşan Meclis Başkanı Salih Esen, “TOBB Başkanımız (Rıfat Hisarcıklıoğlu) da beni arayıp kendisini ikna etmemi istedi. Ben de başkanımıza bir kez daha bu konuyu değerlendirmesini istiyorum” demişti.  

Bunun üzerine Başkan Yorgancılar, “İzmir ve Türkiye Cumhuriyeti aşığıyım. Bugüne kadar yaptıklarımdan dolayı içim rahat ve hiçbir şey beklemeden yaptım. Görüyorum ki, sizler benim bir dönem daha görev yapmamın uygun olduğunu ifade ediyorsunuz. Mahmut Özgener ve Rıfat Hisarcıklıoğlu ile yaptığım görüşmelerin ardından ve burada yapılan konuşmaların ardından kararımı bir kez daha gözden geçireceğim ve netleştireceğim” ifadelerini kullanmıştı.

Aradan geçen zaman diliminde görüşmelerin tamamlandığı öğrenildi. Yorgancılar ile Hisarcıklıoğlu’nun İstanbul’da yüz yüze görüşme yaptığı ve kararını netleştirdiği dile iddiası kulislerde yer aldı. Öte yandan İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in de TOBB yönetimine “uyumlu çalışıyoruz” mesajı verdiği, Hisarcıklıoğlu’yla yaptığı değerlendirmede Yorgancılar’a ihtiyaç olduğu temennisini ilettiği iddia edildi. 

Öte yandan Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Başkanı Mustafa Karabağlı, EBSO başkanlığı için adaylığını açıklamıştı.