GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
16 Mart 2020 Pazartesi 18:47

Yorgancılar’dan koronavirüs çıkışı: O mesajı atanlara tepki, KDV için öneri!

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, Türkiye’de 18 kişide tespit edilen koronavirüsü için sahte mesaj atanlara, “Allah’tan korkun” diyerek tepki gösterdi. Yorgancılar ayrıca temizlik malzemelerinin KDV oranlarının geçici olarak düşürülmesi çağrısında bulundu.

EGEDESONSÖZ- Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Çin’den çıkarak sonrasında dünyadaki pek çok ülkede görülen ve son olarak Türkiye’de de tespit edilen koronavirüs için açıklamalarda bulundu.

Ülkede konulan tanı sayısı 18’e yükselirken Yorgancılar kamuoyunda yapılan bazı sahte açıklamalara sert bir dille tepki gösterdi. Yorgancılar ayrıca temizlik ürünlerinin KDV oranlarının geçici olarak düşürülmesini de önerdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yorgancıları şunları söyledi:

Sahte mesaj atarak insanları demoralize edenler Allah’tan korkun gün birlik ve dayanışma zamanı. Virüs ile ilgili kullanılacak temizlik malzemelerinin KDV oranı geçici olarak düşürülmeli.

Yorgancılar’ın ayrıca geçtiğimiz günlerde, “Zorunlu olmadıkça seyahat ve toplantılar ertelenmeli” paylaşımını yaptığı da görüldü.