GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
29 Ağustos 2016 Pazartesi 18:29

Yorgancılar’dan kalkınmada Güney Kore örneği!

EBSO meclis toplantısında konuşan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye’nin kalkınması için Güney Kore’yi örnek gösterdi. Güney Kore’nin eğitim, teknoloji ve teşvik alanında gelişimini örnek gösteren Yorgancılar, “Eğer yatırımları yapmazsak 30 yıl sonra aynı seviyede oluruz” dedi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Ege Bölgesi Sanayi Odası Ağustos ayı meclis toplantısında ülke ve kent gündemine ilişkin ekonomik ve sosyal konular tartışıldı. 

ZAMANI GERİ GETİRME ŞANSIMIZ YOK
Toplantıda konuşan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 2016’nın son üç ayına girilirken yıl içinde yaşananları değerlendiren Yorgancılar, 2017 için çalışma mesajı verdi.

Yorgancılar, “Vakit o kadar hızlı geçiyor ki, Eylül ayı geldi. 2016 geride kaldı. Kaybettiklerimizle kazandıklarımızın çok iyi karşılaştırılması gereken bir dönemden geçiyoruz. Zamanı geri getirtme şansımız yok. Aktif bir çalışma içine girmeliyiz” şeklinde konuştu.

KALKINMAYA GÜNEY KORE ÖRNEĞİ
Sanayi Bakanı Faruk Özlü ile gerçekleştirilen görüşmede ‘Sanayi 4.0’ın masaya yatırıldığını ifade eden Yorgancılar,  Türkiye’nin istenilen büyüme hedeflerine yakalayabilmesi için yeni sanayi teknolojilerinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yorgancılar, meclis toplantısında sanayicilere Güney Kore örneğini verdi. Yorgancılar, 1980’li yıllarda Türkiye ve Güney Kore ekonomisinin aynı seviyede olduğunu, Güney Kore’nin transformasyon, eğitim ve teşvikler hamleleriyle yıl içinde önemli bir büyüme trendine girerek dünya ekonomisindeki yükselişini rakamlarla sanayicilere anlattı.

BÖYLE GİDERSE 30 YIL SONRA AYNI SEVİYEDE OLACAĞIZ
Türkiye’nin bir an önce reformları gerçekleştirmesi gerektiğini söyleyen EBSO Başkanı Yorgancılar, “Bu seviyeye gelinebilmesi için eğitime ve teknolojiye yatırım yapmamız gerekiyor. Biz eğer bu yatırımları yapmazsak, 30 yıl sonra yine aynı seviyelerde olacağız. Ne kadar çok katma değerli ürün üretirsen milli gelir o kadar artıyor. Üretim şart. Üretimin olmadığı yerde kalkınma olmaz. Zamanı geri getiremeyiz. Ne kadar geç kalırsak yakalamak o kadar zor olacak. Biz bunları yapabilecek güçte bir ülkeyiz. Bizim ülkemizde heves var, bilgi birikimi var, güç de var.  Yeter ki birlik içinde olalım” dedi.