GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Temmuz 2019 Salı 16:04

Yönetimini kurtaran Başkan Yıldırım: ‘CHP’de seçimle gelen seçimle gider’ kültürünü oturtmalıyız!

Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım yedekten gelen 6 yöneticisiyle birlikte İl Başkanı Yücel’i ziyaret etti. Yıldırım toplantı sonrasında, “CHP’de ‘seçimle gelen seçimle giden’ kültürü oturtmamız gerekiyor. Eğer biz parti içinde bunu oturtamazsak Türkiye’ye ışık olamayız” dedi. 
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve yedekten yönetim kuruluna gelen 6 yönetici İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i ziyaret etti. 
Geçtiğimiz hafta 6 il yöneticisinin istifa etmesi sonrasında yönetim kurulu düşme tehlikesi yaşayan fakat kendisi adına olumsuz durumu atlatan İlçe Başkanı Yıldırım toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Yıldırım ayrıca İl Başkanı Yücel’in süreçte demokratik bir tavır sergilediğini söyledi ve teşekkürlerini iletti.
 
CHP’DE ‘SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDEN’ KÜLTÜRÜ OTURTMAMIZ GEREKİYOR
Yıldırım şunları söyledi: Karşıyaka’da bir süreç atlattık. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızdan bir kısmının istifası vardı. Yedekten 6 arkadaşımızın davetini gerçekleştirdik. Katılan arkadaşlarımızla birlikte bugün il başkanımızı ziyaret ettik. CHP bu ülkeyi kuran köklü bir partidir. Karşıyaka’da CHP’nin en güçlü örgütüdür. Seçilerek 2 dönem başkanlık yapmaktan gurur duyuyorum. Arkadaşlarımızla birlikte yönetimimizi kurduk. Kadın ve gençlik kollarımızla birlikte yolumuza devam ediyoruz. Çok kısa süre sonra delege seçimlerine başlayacağız. CHP’de ‘seçimle gelen seçimle giden’ kültürü oturtmamız gerekiyor. Eğer biz parti içinde bunu oturtamazsak Türkiye’ye ışık olamayız

TOPLU İSTİFALAR DOĞRU DEĞİLDİ
Yolumuza daha güçlü devam ediyoruz. İl başkanımıza demokrat tavrı için teşekkür ediyoruz. Deniz Yücel’in de bu ‘seçimle gelen seçimle gider’ anlayışı içinde olduğunu biliyoruz.  Sürecin ne olduğunu tüm İzmir örgütü biliyor. İstifa bir haktır. Toplu olarak yapılmaya kalkan istifalarda yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Bu hareket doğru değildi. Tüm açıklamalarımızda söyledim. Bu arkadaşlar bizim sevdiğimiz arkadaşlardır. Biz CHP’liyiz. CHP’lilerin tek amacı vardır, ülkede iktidar olmak. 

‘ADAY MISINIZ?’ SORUSUNA CEVAP: HİÇBİR ZAMAN DEMEDİM!
(‘Kongrede aday mısınız?’ sorusu karşısında)Ben bugüne kadar ki kongrelerde hiçbir zaman adayım demedim. 2017’de Pazar günü kongre vardı Cuma bile demedim. İlçe başkanlarının adayım demesi doğru değil. Buna süreçte seçilecek delege karar verir. Delegenin de iradesi sandığa yansır.