GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Nisan 2017 Çarşamba 11:13

YÖK’ün açığa aldığı Hoşcoşkun’un vakıf başkanlığı da gitti!

YÖK tarafından açığa alınan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun Birlik Vakfı’nın İzmir Şube Başkanlığı görevinden de alındı. Vakıf, yeni yönetimi belirlerken isimleri de netleştirdi.

EGEDESONSÖZ - Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle açığa aldığı Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun’un yerine görevlendirilen Prof. Dr. Beril Dedeoğlu çalışmalarını sürdürürken bir hamle de Birlik Vakfı’ndan geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman gibi isimlerin kurucular kurulunda yer aldığı Birlik Vakfı, rektörlükle birlikte İzmir Şube Başkanlığı görevini yürüten Hoşcoşkun’u görevden aldı. Vakıf genel merkezi yaptığı genel kurul ile yeni yönetimini belirledi. Vakıfta uzun süredir başkan yardımcılığı görevinde bulunan İller Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şevki Nalçacıoğlu başkanlığa getirildi.

YENİ İSİMLER VAR
Hoşcoşkun’un ardından göreve gelen Nalçacoğlu’nun yönetiminde Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, İl Genel Meclisi eski Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu,  Konak Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ünal Özsır,  Bergama eski Belediye Başkanı Raşit Ürper, İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Yatırım Müdürü Nurettin Yıldız, İşadamı Ahmet Ayakdaş, Dr. Arif Baysan, Metin Karabacak, Avukat Mehmet Girgin, Yusuf Mücahitoğlu, Ahmet Oygur, Mehmet Tosun, Ahmet Kale, Ahmet Pişkin, İsmail Dulay, Cengiz Çoban ve Zekeriya Yıldız gibi isimler yer aldı.

YÖK’E SAVUNMA YAPTI
Öte yandan açığa alındıktan sonra hakkında soruşturma başlatılan eski Rektör Hoşcoşkun’un YÖK’e savunmasını verdiği öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili soruşturma kapsamında bilgisine başvurulan ve hakkındaki iddiaları yanıtlayan Hoşcoşkun’un ifadeleri önümüzdeki günlerde değerlendirilecek. YÖK Genel Kurulu, raporla ilgili kanaatini henüz netleştirmezken süreç, raporun yazılmasının ardından yeniden şekillenecek.  Öte yandan YÖK kaynaklarından alınan bilgiye göre kararın önümüzdeki haftalarda netleştirileceği de öğrenildi.