GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Temmuz 2019 Cumartesi 15:17

Yoğun bakıma alınmıştı... Işılay Saygın'dan haber var!

İzmir’de rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan eski Devlet Bakanı Işılay Saygın'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Saygın’ın son durumu ile ilgili açıklama yapan doktoru, “uyutularak tedavisi devam etmektedir. Hayati bulguları şu an itibari ile stabildir” dedi.

EGEDESONSÖZ- Geçmiş dönemlerde Turizm Bakanlığı, Çevre Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunan Işılay Saygın, İzmir’de bulunan evinde rahatsızlanarak Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Akciğerinden rahatsızlanan Saygın’a solunum yetmezliği teşhisi koyulurken, tedavisinin yoğun bakımda devam ettiği belirtildi.

DOKTORUNDAN AÇIKLAMA: DURUMU STABİL
Tedavisi devam eden Saygın’ın sağlık durumu ile ilgili olarak doktorundan açıklama geldi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Sayın Işılay Saygın, 2012 yılında İPF-akciğer fibrozisi (akciğer sertleşmesi) tanısı alarak, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları kliniğinde Prof. Dr. Nesrin Moğulkoç sorumluluğunda interstisyel akciğer hastalığı ünitesi tarafından düzenli olarak izlenmiştir. Bu süre içinde kendisine güncel tüm tedaviler uygulanmıştır. Akciğer rehabilitasyonu ve hastalığın ilerleyen dönemlerinde de evde oksijen tedavisi gibi destek tedaviler eklenmiştir.

Ancak, beklendiği üzere hastalığın doğası gereği fibrozisin kötüleşmesine bağlı olarak solunum yetmezliği derinleşmiştir. Sayın Işılay Saygın, son olarak 28 Haziran 2019 günü IPF alevlenmesi nedeniyle kliniğimize yatırılmış, tıbbi tedaviler yanı sıra ilerleyen günlerde daha yüksek solunum desteği gerektiği için yoğun bakım ünitesine alınarak mekanik solunum destek cihazına bağlanmıştır. Cihaza uyumu artırmak için uyutularak tedavisi devam etmektedir. Hayati bulguları şu an itibari ile stabildir, ancak hastalık alevlenmesi ciddi bir durumdur. Kendisine acil şifalar diliyoruz”

4 Nisan 1947 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Saygın, Türkiye’nin ilk kadın Turizm ve Çevre Bakanı olarak tarihe geçti. Saygın; 51., 52., 54. ve 55. hükumetlerde ise devlet bakanı olarak görev yaptı