GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Ağustos 2024 Salı 12:02

Yine Harmandalı… İkinci Ocakçı Holding vakası!

Çiğli’nin Harmandalı mahallesinde yaşayan bir grup vatandaş, müteahhit F.M.K. ve ortakları tarafından dolandırıldığını iddia etti. Müteahhit F.M.K ve ortaklarının mağdurlardan ev yapma vaadiyle nakit para aldığı, bazı mağdurları ise araba satışı üzerinden dolandırdığı aktarıldı. Mağdurlar arasında 6 Şubat depreminde evi yıkılıp İzmir’e taşınan, oğlu engelli afetzede bir aile de var.

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ - (Özel Haber) İzmir’in Çiğli ilçesine bağlı Harmandalı semti yeni bir dolandırıcılık iddiası ile gündeme geldi.

Aylar önce Harmandalı’da yaklaşık 5 bin kişinin Ocakçı Holding’in sahibi Sedat Ocakçı tarafından dolandırılırken bu defa ‘senet’ dolandırıcılığı iddiası yaşandı.

İŞİN İÇİNDE ASKERİ PERSONELLER, POLİSLER VE EMEKLİ POLİSLER DE VAR
Harmandalı’da bir grup vatandaş, kendisini polis memuru, askeri personel olarak tanıtan kişiler vasıtasıyla tanıştıkları bir inşaat firmasının sahibi olan F.M.K. ve ortakları tarafından dolandırıldıklarını iddia etti.

SENETE KARŞILIK MANİSA'DA DAİRE!
Müteahhit F.M.K ve ortaklarının mağdurlardan ev yapma vaadiyle nakit para aldığı, bazı mağdurları ise araba satışı üzerinden dolandırdığı iddia edildi. F.M.K. ve ortaklarının otomobilleri satın alırken yüksek fiyat çekerek senet verdiği, senete karşılık Manisa’da daire yapılması için sözleşme imzaladıkları, buna rağmen ne senetleri ödedikleri ne de daire yapılması için çalışma başlattıkları öne sürüldü. F.M.K.’nın ise otomobilleri de başkalarına sattıkları mağdurlar tarafından aktarıldı. F.M.K.’ya ayrıca polis ve askeri personellerin kefil olduğu da bildirildi.

Mağdur vatandaşlar, senetlerin karşılıksız çıkması sebebiyle sözleşme gereği 30.06.2023 tarihinde teslim edilmesi gereken dairelerin inşaatına başlanmadığını ve bu süreçte F.M.K. ve ortakları tarafından oyalanarak tehdit edildiklerini söyleyerek süreci mahkemeye taşıdı.

F.M.K.'YA ULAŞILAMIYOR
Egedesonsöz’e başlarından geçenleri anlatan mağdurlar, müteahhit F.M.K’ya ulaşamadıklarını, F.M.K.’nın ofise de 6-7 aydır hiç gelmediğini, icra davası açmalarına rağmen F.M.K.’nın üzerinde herhangi bir mal görünmemesi sebebiyle ortada kaldıklarını belirttiler.

OTOMOBİLLERİ YUTTULAR
6 Şubat depreminde evlerinin yıkılmasının ardından İzmir’e taşındıklarını belirten depremzede U.D., “6 Şubat depreminde evimiz yıkıldığında Malatya'dan İzmir’e gittik. Şartlar çok zordu, mecbur kaldık. Çiğli-Harmandalı’nda bir sitede site görevlisi olarak çalışmaya başladım. Çalıştığım sitenin yan tarafından ‘Uzman İnşaat’ adında inşaat ofisi vardı. Aracılar vasıtasıyla Uzman İnşaat’ın sahibiyle şahısla tanıştık. Bu şahıs bize yakınlık gösterip ‘sizi ev sahibi yapacağım’ diyerek mağduriyetimizden de faydalanıp iyi niyetimizi suistimal etti. İhtiyaçtan dolayı satmak istediğimiz aracımızı bizden yalanla alıp başkasına sattı. Karşılığında da devletimizin polisine güvenerek iki polis kefilin imzasıyla bize senet verdi ama bir yılı aşkın tek kuruş alamadık. Aynı zamanda engelli bir çocuğum var. Zor olan hayatımız depremden sonra daha da zorlaştı. Üstüne bir de bu dolandırıcılık eklenince ailecek dayanacak gücümüz kalmadı. Sonrasında bizim gibi veya çeşitli yollarla  dolandırılan başka ailelerin de olduğunu öğrendik. Anladım ki bu vicdansızlar bu işi meslek edinmişler. Yetkililerden, devletimizden yardım istiyoruz. Bir an önce bu suçluları yakalasınlar” şeklinde konuştu.

‘BU OLAY BENİ HASTANELİK ETTİ’
Verilen senetlerin gününün bir yılı geçmiş olmasına rağmen ödeme yapılmadığını aktaran mağdurlardan E.Y., “Bu olay yüzünden aylarca hastanede yatarak tedavi olmak zorunda kaldım. Ailemle bu yaşadığım maddi kayıp yüzünden hayat kalitem çok düştü. Neredeyse bu stres yüzünden sağlığımdan oluyordum” dedi.

‘DEVLETİMİZE OLAN GÜVENİMİZ SARSILDI’
Bir diğer mağdur E.Ö. ise “Verilen senetlere kefil olanların polis memuru ve askeri personelin olması sebebiyle devletimize fazlasıyla güvendik ama tüm hukuki işlemler devam etmesine rağmen halen görevlerine devam ediyorlar ve bu yaşadıklarımız devletimize olan güvenimizi çok sarstı” ifadelerini kullandı.