GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
5 Ağustos 2021 Perşembe 15:52

Yine aşıda randevu krizi, yine şiddet!

Çiğli 5 Nolu Güzeltepe Aile Sağlığı Merkezi’nde aşı uygulaması için randevu tarihinden 6 gün önce gelen 19 yaşındaki bir genç kız, görevli hemşire Meltem Akçelep’e yönelik küfür ve haraketlerde bulundu. Genç kız, güçlükle kurum dışına çıkarıldı. İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, “Sağlıkta şiddet ne pandemide, ne de aşıda durdu. Ama’sız, fakat’sız, sağlıkta şiddete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Şiddete alışmayacağız” açıklamasında bulundu

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- Sağlıkta şiddet olaylarına her gün bir yenisi daha ekleniyor. İki gün önce Buca’da bir Aile Sağlığı Merkezi’nde randevusu olmadığı halde aşı yaptırmaya gelen bir hastanın görevli hemşireye küfür ve haraket etmesinin ardından, benzer bir olay da Çiğli 5 Nolu Güzeltepe Aile Sağlığı Merkezi’nde yaşandı. Randevu tarihi 11 Ağustos olduğu halde, dün aşı yaptırmak için ASM’ye giden henüz 19 yaşındaki genç bir kız, “Yeni kurala göre, aşınızı randevu tarihinde yapabiliriz. Şu anda size aşı uygulaması yapmamıza sistem izin vermiyor” şeklindeki uyarısına aşırı tepki gösterdi.

SALDIRGAN, 19 YAŞINDA BİR GENÇ KIZ!
Ağıza alınmayacak küfür ve hareketler ederek ortamı geren genç kızın, güçlükle kurum dışına çıkarıldığı öğrenildi.  İzmir Tabip Odası, bu şiddet olayında da hemşire Meltem Akçelep’in yanında olurken, Oda Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, “Sağlıkta şiddete alışmayacağız” dedi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin pandemide olduğu gibi aşı uygulamasında da devam ettiğini, bu konuda ama’sız, fakat’sız mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Başkan Çamlı, şu açıklamayı yaptı:

ÇAMLI: SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDETİ KINIYORUZ
“Çiğli’deki ASM’de de arkadaşlarımız şiddete uğradı. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Olay karakola bildirildi, gerekli işlemler başlatıldı. Odamızın avukatı, olayla ilgileniyor. İzmir Tabip Odası olarak sağlık şiddetle mücadelemizi sürdüreceğiz. Ne yazık ki sağlık sisteminde yaşanan sorunlar, sağlık çalışanlarına fatura ediliyor. Aşı temininde yaşanan aksabma, organizasyon eksikleri nedeniyle sağlık çalışanları, vatandaşlarla karşı karşıya getiriliyor. Aşılamada yaşanan sistemsel sorunlar nedeniyle, sağlıkta şiddet olayları arttı. Bu aksamaların artık sona ermesini istiyoruz. Sağlık çalışanları, aşılamada yaşanan sorunların sorumlusu değildir. Aşılama konusunda yaşanan sistemsel sorunların ivedilikle çözülmesi, sağlık otoritesi tarafından halkın doğru bilgilendirilmesi gerekmektedir. Sistem kaynaklı sorunlar, sağlık çalışanlarına şiddet olarak geri dönmektedir.  Şiddete alışmayacağız. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınıyoruz.”