GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Mart 2021 Cumartesi 08:57

Yılların sorunu çözülemedi… Sarnıç imzayı bekliyor!

420 parselle ilgili dosyanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda, 275 parselin de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde olduğunu belirten Başkan Halil Arda, "Bakanlık imzayı atsa, yeni bir süreç başlayacak. O parselleri bize devredecek, biz de vatandaşlara makul fiyattan satacağız ancak bakanlıktan bugüne dek güzel bir haber duymadık" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Gaziemir'in Sarnıç mahallesinde 40 yıldır çözülemeyen tapu ve ecrimisil sorunlarının çözümünde henüz bir sonuca ulaşılamadı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, kayıp olduğu iddia edilen dosyaların bulunduğunu, eksiklerin tamamlandığını ve 420 parselle ilgili dosyanın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bakanlığa gönderildiğini belirterek, "Bakanlıktan hala müjdeli bir haber bekliyoruz ancak bugüne dek herhangi bir bilgi gelmedi" dedi. Başkan Arda, 275 parselle ilgili dosyanın da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde bulunduğunu hatırlattı.

TAPULARIN BELEDİYEYE DEVREDİLMESİNİ BEKLİYORUZ
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün, 275 parsel ile ilgili çalışmaları tamamladıktan sonra dosyayı bakanlığa göndereceğini belirten Başkan Halil Arda, 4706 sayılı yasa gereği, söz konusu arazilerin Gaziemir Belediyesi'ne devredilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Gaziemir Belediyesi'nin, bakanlığın yapacağı devir işleminden sonra hak sahiplerine, kendi mülklerini belli bir rayiçten satacağını ve parasının Çevre İl Müdürlüğü'ne gideceğini hatırlatan Başkan Arda, şu değerlendirmelerde bulundu:

VATANDAŞLAR, BURADA DA KENDİMİZİ İKİNCİ SINIF İNSANMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUZ, DİYOR
"İlgili yasaya göre, tapular belediyemize devredildikten sonra iki yıl içinde vatandaşlara satışı yapmamız gerekiyor. Eğer iki yıl içinde bunu yapamazsak, o yerler tekrar Hazine'ye geçecek. Vatandaşlarımızın mağduriyeti maalesef hala devam ediyor. Bu satıştan para da kazanacak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü... Bize de pay vereceklermiş. Para pul istemiyorum, yeter ki vatandaşın sorunu çözülsün. Sarnıç'ta yaşayan vatandaşlarımız, Bulgaristan göçmeni. Bulgaristan'da kendilerine ikinci sınıf insan muamelesi yapılıyordu. Burada da kendilerini ikinci sınıf insanmış gibi hissettiklerini söylemeye başladılar. Bu çok kötü bir durum."

HER SEÇİMDE, ÇÖZÜM VAADİYLE BU KONUYU GÜNDEME GETİRİYORLAR
Sarnıç'taki sorunun çözülmemesi için hiçbir sebep kalmadığını ancak bir türlü beklenen imzaların atılmadığını belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sarnıç dosyaları, aslında 2006 yılında, Gaziemir'deki AK Partili belediye başkanı tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne verilmiş. Bir süre sonra dosyaların kayıp olduğu söylendi. Ardından kamuoyundan tepki gelince, dosyaların bulunduğunu söylediler. Eksikler var dediler, tamamladık. Artık bu sorunu daha da dallandırıp budaklandırmadan çözmek lazım. Bakanlığın o dosyaları değerlendirip tapu devrini bir an önce yapmasını bekliyoruz. Her seçimde, bu sorunu çözme vaadiyle ortaya çıkıyorlar. Verilen sözler tutulsun. İnsanların duygularıyla alay etmesinler."