GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Aralık 2016 Salı 19:27

Yıldırım-Putin zirvesi: Tatsız bir yıl geride kaldı...

Başbakan Yıldırım, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmede, "Tatsız bir yıl geride kaldı. Türk Akımı, enerji güvenliğini de arttırıyor. Nükleer santral çalışmaları son hız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Moskova'da başlayan görüşme sona erdi.

Kremlin Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat 15 dakika sürdü.

Alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım görüşmede, "Tatsız bir yıl geride kaldı. İşbirliği alanlarının başında enerji var. Türk Akımı, enerji güvenliğini de arttırıyor. Nükleer santral çalışmaları son hız devam ediyor. Yatırımları artırmak için kararlar aldık " ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN YILDIRIM: TÜM GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ
Başbakan Yıldırım, görüşmede, Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi'ne ilişkin "En azından birinci fazının 2023'ten önce devreye alınması bizim arzumuzdur. Bu yönde tüm gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

PUTİN: ERDOĞAN'A MİNNETTARIZ
Görüşmeye ilişkin Kremlin resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Putin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en samimi selamlarımızı iletmenizi rica ediyorum. Türk Akımı anlaşmasına dair kanunu imzaladığı için kendisine minnettarız. Bu gerçekleştirmek istediğimiz büyük projelerden sadece birisi" ifadesini kullandı.

Putin şunları kaydetti: "Bugün Başbakan Medvedev ile kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdiğinizi biliyorum. (Türkiye-Rusya arasındaki) İşbirliğinde neredeyse tüm alanlarda ilişkilere yeniden başlanmasından memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Bazı nedenlerden dolayı ticaret hacmimizde büyük bir düşüş yaşandı. İlişkilerdeki bu olumsuz durumu tersine çevirmek için gerekli enerjik adımları atacağımızı umut ediyorum."