GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Ocak 2017 Cuma 14:07

Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na ihanet yanıtı

Başbakan Yıldırım, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişiklik teklifi için 'Buna 'evet' diyenler ihanet ediyorlar' sözlerine tepki gösterdi: 'Fevkalade çirkin yakışıksız bir ifade.'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişiklik teklifiyle ilgili olarak, "Ey CHP sen neden buna destek vermedin diyorlar. Bu proje, bu anayasa değişikliği Türkiye Cumhuriyeti tarihine ihanettir. Buna evet diyenler ihanet ediyorlar" demişti.

Başbakan Binali Yıldırım bu yoruma ''Bu fevkalade çirkin yakışıksız bir ifadedir. Halkın iradesine başvurmak ihanet diye nitelendirilemez. İhaneti kimin yaptığını görmek için 15 Temmuz'a gitmek lazım'' sözleriyle tepki gösterdi.

ABD Büyükelçisi'nin “Nihat Erim” Mesajı 

Duydum. Nereden aklına gelmiş giderayak. Sormak lazım kendisine. Ben de bir alaka kuramadım, hangi mesajı verdiğini. Herhangi bir mesajı yoksa zevzeklik yapmış.

ABD Büyükelçiliği'nin paylaşımında ne vardı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından dün, suikasta kurban giden eski Başbakanlardan Nihat Erim'in ABD ziyareti sırasında çekilen bir fotoğraf paylaşılmıştı. Paylaşılan fotoğrafın altında, "Beyaz Saray'daki resmi devlet yemeğinde Başbakan Nihat Erim, Başkan Richard Nixon eşleri ile birlikte (1972) #Türk AmerikanDostluğu" ifadeleri yer almıştı