GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ağustos 2016 Çarşamba 12:10

Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na bir çağrı daha!

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'na bir kez daha adli yıl açılış törenine katılma çağrısı yaptı.
Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Metrosu'nun test sürüşüne katıldı.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na Beştepe'de düzenlenecek adli yıl açılış törenine katılma çağrısında bulundu.

Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: "Tabii ki katılmalarını arzu ederiz. Kılıçdaroğlu ve Baro Başkanı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gittiler. Oraya yabancı değiller. Şimdi ne değişti de böyle bir karar aldılar, anlamakta zorlanıyoruz. Bu birlik havasını devam ettirmek için elimizden geleni yapacağız. Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'na bir kez daha davette bulunuyorum. Beştepe'de yapılacak toplantının bir otelde yapılmasını istemek bu ülkenin gücünü göstermiyor.

MHP de bir çağrı yaptı, kendisi katılacağı gibi Kılıçdaroğlu'na katılma çağrısında bulundu. Beştepe milletin yeridir. Milletin işleri de orada yerine getirilebilir. CUmhurbaşkanımızın bu toplantıy aktılması şüphesiz Türkiye'de hukuk dvleti ve onun getirdiği gelimeyi gösteren ayrı bir şey dir. Cumhurbaşkanı anayasaya göre tarafsızdır. Cumhurbaşkanı yüksek mahkeme üyelerini atıyor. Hukuk devletine vurgu yapmasının doğal olduğunu herkesin görmesi lazım."