GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Temmuz 2017 Perşembe 17:03

Yıldırım'dan AP'ye: Bu karar hükümsüzdür!

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını öneren raporu kabul etmesine tepki gösteren Başbakan Yıldırım, 'Bizim açımızdan bu karar hükümsüzdür, geçersizdir' ifadesini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da düzenlenen ''Trafikte %100 Yaşam Projesi'' açılış töreninde konuştu.

Emniyet kemeri kullanmanın önemine dikkat çeken Başbakan Yıldırım, ''Herkes arabaya biner binmez silahını çeker gibi kemerini çekip takarsa bir tedbiri yerine getirmiş olur'' dedi. 

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Dünyanın en güzel yolunu yapabilirsiniz bütün kurallarını ortaya koyabilirsiniz ama insan faktörünü eğer işin içene koymazsanız o zaman yaptığını bütün bu çalışmalar bir anda değersiz hale gelebilir. Her şeye çare buluyorsunuz ama inswan hayarsını ortyadan kaldıracak henüz bir makina icat edilmeli. Ne yapmamız lazım? Eğitmemiz lazım. Farkındalık oluşturmak. Yıl 1983 Norveç'e gittim. Norveç'te bizi misafir eden firmanın yönetici ile otelden ayrılıp fabrikaya gideceğiz. Arabaya o şoför mahaline geçti yanına oturdum kapıları kapattık bekliyoruz araba hareket etmiyor 5 dakika oldu birini mi bekliyoruz dedim yok sizi bekliyorum emniyet kemerini bağlamanızı bekliyorum dedi. Oradan biz uyandık hemen kemeri bağladık. Herkes arabaya biner binmez silahını çeker gibi kemerini çekip takarsa bir tedbiri yerine getirmiş olur. Bu eğitimle olacak. Bu kendi hayatını ciddiye almakla olacak. Başkalarının hayatını da ciddiye almakla olacak. Yolları böldük hayatları birleştirdik yolları böldük memleketi birleştirdik. Türkiye'nin yol güvenliğinde yeni hedef ''Trafikte %100 Yaşam.

''YOLLARIN KRALI OLMAZ KURALI OLUR''

Trafik kazalarının sıfır ölümlü kazaya dönüştürülmesi için küçük büyük her etkinlikte mutlaka ben de varım. Yeter ki bir insanımızın hayatını kurtarmış olalım. Bizim inancımızda bir kişiyi yaşatmak bütün insanlığı yaşatmaya eş değerdir. Daha çok çalışacağız birlikte çalışacağız. Olumsuzlukları ön plana çıkarmayacağız güzel işleri ön plana çıkaracağız. Bir kez daha çok değerli AB Ulaştırma Komiseri'ne ve arkadaşlarına bizimle birlikte oldukları için teşekkür ediyorum. İçişleri Bakanımıza Ulaştırma Bakanımıza bütün çalışma arkadaşlarına böylesine iddialı projeyi hayata geçirmek için adım attıklarından dolayı da teşekkür ediyorum. Bu sadece bayramlarda vatandaşlarımıza iyi bayramlar demek yetmez. Unutmayın yolların kralı olmaz yolların kuralı olur. Yollarda trafikte hız felakettir internette hız berekettir.''

AP'NİN TÜRKİYE KARARI

Tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye kararını yorumladı.

Başbakan karar için ''Çok önemli bir karar değil bizim açımızdan. Bilinmeyen bir şey de değil. Buna benzer kararlar geçtiğimiz aylarda da verildi. Bizim açımızdan bu karar hükümsüzdür, geçersizdir. Türkiye AB konusudna durulşunda herhanfi bir sapma yoktur ghayet nettir. AB-Türkiye ilişkilerinin özünü samimiyet oluşturmalıdır. AB gelecek vizyonun belirlemeli ve Türkiye ile gerçekten birlikte yol yürüyecek mi yürümeyecek mi buna karar vermelidir. Bizim için önemli olan AB üst yönetiminin iradesidir. Türkiye'yi eleştirmek yerine kendi içlerine baksınlar. Avrupa Birliği'nin güvenliği Türkiye'den başlar'' ifadelerini kullandı. (NTV)