GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Mayıs 2019 Pazartesi 21:38

Yıldırım'dan 'aday olacak mısınız' sorusuna yanıt!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul seçimlerinin yenilenme kararının ardından bir açıklama yaptı. Yıldırım, "yeniden aday olacak mısınız" sorusuna, "Bu seçimlerin tekrarının anlamı şudur aynı seçmen listeleri ile ve adaylarla seçime gidilmesidir" dedi.

Binali Yıldırım YSK'nın kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

YSK bir karar verdi. Bu karar 31 Mart'ta yapılan seçimlerin tekrar edilmesi... Seçimler YSK'ya neden gitti? Seçimler esnasında ve sonrasında tespit ettiğimiz bazı usulsüzlükler, şaibeler dolayısıyla hukukun verdiği tüm süreçleri partimiz takip etti. Süreçler tamamlandı ve nihayet bu konu YSK'ya getirildi. Uzun bir süreden beri de gerekli çalışmaları, araştırmaları YSK yapıyordu. Nihayet bugün rapor görüşüldü ve seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

23 Haziran tarihinde tekrar seçim yapılacak. İstanbullular için hayırlı uğurlu olsun.

Türkiye bir hukuk devleti. Dolayısıyla hukuk içerisinde seçimin patronu olan YSK kararını vermiştir.

İki karar sözkonusuydu, iptal ya da reddedilmesi.

İstanbullumuz için hayırlı uğurlu olsun.

YSK'nın tam kanunsuzluk halini tespiti bu seçimlerin tekrar edilmesi için önemli bir sebep teşkil ettiği anlaşılıyor.

(Tekrar aday olacak mı?) Bu seçimlerin tekrarının anlamı şudur aynı seçmen listeleri ile ve adaylarla seçime gidilmesidir. bunun istisnası vefat olması durumunda yeni aday gösterilebilir. Bu hukuki yanıdır. Siyasi yanı da şudur, biz başından beri İstanbullulara hizmet için bu yola girdik. İnşallah bu kararımız yenilenecek seçimlerde de devam edecektir. İstanbullulara en güzel hizmet için gayret göstereceğiz.