GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Aralık 2021 Cuma 08:26

Yılbaşı öncesi operasyonlar sürüyor… İzmir polisi sahte içki avında!

Yılbaşı öncesi yine gündeme gelen sahte içki, polisin sıkı çalışması sonucu piyasaya sürülmeden ele geçiriliyor. Üç ay içinde İzmir’de şişelenmeyi bekleyen 1091 litre ve  410 şişe sahte içkiye el kondu. Ayrıca yaklaşık 12 ton etil alkol bulundu

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Her sene yılbaşı öncesi harekete geçen kaçak içki üreticileri, bu yıl da gizlice faaliyetlerini sürdürdü. Ancak yurt genelinde olduğu gibi İzmir’de sahte içki üretim noktalarına operasyonlar sürüyor. Son olarak Sivas’ta çok sayıda vatandaşın sahte içkiden hayatını kaybetmesi, 50’ye yakın kişinin de yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermesi nedeniyle, sahte içkiyle mücadeleye İzmir polisi de tüm birimleriyle hız verdi.

İZMİR POLİSİ, OPERASYON ÜSTÜNE OPERASYON YAPIYOR
İzmir polisi, sahte içkinin piyasaya sürülmesine izin vermiyor. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Eylül ile 15 Aralık tarihleri arasında, yani üç aylık süreçte beş işyeri, dokuz ev, beş depo ve bir araca yaptığı operasyonlarda çok sayıda sahte içki ele geçirdi.

2021 YILINDA 6 BİN 366 ŞİŞE SAHTE İÇKİ İMHA EDİLDİ
Yetkililerden alınan bilgiye göre, sadece son üç ay içerisinde yapılan operasyonlarda 1091 litre sahte içki, şişelenmeden ele geçirildi. Ayrıca 410 şişe sahte içki, 11 bin 922 litre etil alkol, 28 litre aroma, 15 bin 973 adet etiket, 483 adet kapak, 16 bin 410 adet fotokopiyle çoğaltılmış bandrole el konuldu.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2021 yılı içerisinde bugüne dek ele geçirdiği 6.366 şişe sahte içki, 291 litre şişelenmemiş sahte içki ve 1.850 litre etil alkolü, hafta başında imha etti. Yetkililer, halkın da desteğiyle operasyonların devam ettiğini, vatandaşın hayatını tehlikeye atacak sahte içkinin yapıldığı yerlere baskınların süreceğini bildirdi.  İzmir polisinin, toplum sağlığını korumak adına üst düzeyde çalışmalar yaptığı bildirildi.