GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Ağustos 2024 Cumartesi 10:50

Yıkılacağı gündeme gelmişti… Kaderi belli oldu!

İzmir’de Bayraklı Şehir Hastanesi’nin yapılması sonrası tartışmalara neden olan ve yıkılıp yeniden yapılmayacağı iddia edilen Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kaderi belli oldu. Yeni imar planı Konak Belediyesi Meclisi’nden geçti.
EGEDESONSÖZ - İzmir’de Bayraklı Şehir Hastanesi’nin yapılması sonrası tartışmalara neden olan ve yıkılıp yeniden yapılmayacağı iddia edilen Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi için kritik bir gelişme yaşandı.

İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından hazırlanan imar planları Konak Belediye Meclisi’nin İmar Komisyonu’ndan geçti. Komisyon üyeleri Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi için 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebini oy birliği ile kabul etti.

Komisyon raporu 2 Eylül 2024 tarihinde toplanacak olan Konak Belediyesi Meclis birleşiminde meclis üyelerinin onayına sunulacak. Planın meclis üyeleri tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.

İlgili önergelerde şu ifadelere yer verildi;

- İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının 12.07.2024 tarihli ve 232252 sayılı yazısı ile Belediye Meclisimiz gündeminde 36/2024 Meclis No ile yer alan ve yeniden düzenlenerek iletilen yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Hastane Alanı olarak belirlenen Güney Mahallesi, 3290 ada, 771 parselin yapılaşma koşulunun E=2.00, Yençok: 8 Kat olarak belirlenmesi ve 3290 ada, 745 parselin ise imar hattının düzenlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar Komisyonu raporu.

Öte yandan Alsancak Nevvar Salih İşgören Hastanesi ile ilgili imar planı ise komisyonlarda bekliyor.