GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Kasım 2018 Pazartesi 13:29

Yerel yönetimlerin patronu kendi ilini o isme emanet etti!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un kararıyla Ordu ilindeki aday belirleme ve çalışmalar PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç başkanlığındaki heyete verildi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçime yönelik aday belirleme çalışmalarının sürdüğü CHP’de illerde yapılan nabız yoklama süreci tüm hızıyla devam ediyor.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak raporlama işlemleri için illere heyetler giderken her kent için ekipler belirlendi. İstanbul, Ankara ve İzmir için özel çalışma yapılırken hazırlanan alt raporlar genel merkeze sunulacak. Burada oluşturulacak karar sonrasında isimler MYK ve PM’nin onayına sunulacak.

Aday belirleme sürecinin en yoğun ismi olan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun kendi ili olan Ordu’daki isimleri belirleme görevini ise PM Üyesi İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç başkanlığındaki heyete verdi.   Heyette, Kılıç dışında Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Bursa Milletvekili Erkan Aydın ve Ankara Milletvekili Servet Ünsal da bulunuyor. İki gün boyunca Ordu’da, Büyükşehir dahil tüm ilçelerin aday adaylarıyla görüşecek olan heyet genel merkeze rapor sunacak.

AK Parti’nin iktidarda olduğu Ordu Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 20 ilçede CHP’nin belediyesi bulunmuyor.  Büyükşehir yasası sonrası kırsal nüfusuyla ciddi oranda temsil hakkı kazanan AK Partili belediyelerde ise tartışmalar sürüyor.  AK Parti, 2019 yerel seçimlerine yönelik Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Hilmi Güler’i aday yaparken CHP’nin isim arayışı ise devam ediyor.