GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
11 Haziran 2018 Pazartesi 16:00

Yer: İzmir... Biri yaşattı, diğeri ise...

İzmir’in Balçova ve Kemalpaşa ilçelerinde iki ayrı manzara yaşandı. Balçova’da bir otomobil gözünü kırpmadan köpeği ezerken Kemalpaşa’da yolun karşısına geçmeye çalışan kaplumbağayı gören şoför, otobüsü durdu ve kaplumbağayı yolun kenarına aldı.

EGEDESONSÖZ- Hemen her gün her gün şiddete, işkenceye, tecavüze ve kötü muameleye uğrayan sokak hayvanlarına yönelik şiddet bir türlü engellenemiyor. Yapılan onca habere, duyarlılık çağrısına karşın maalesef karnemiz kırıklarla dolu.

İzmir’in iki ayrı ilçesinde yaşanan iki olay, sokak hayvanlarına şiddete karşı sevgiyi göstermenin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Sokak hayvanlarına artan şiddetin yeni bir örneği Balçova’da yaşandı. Beyaz marka bir otomobil hiç acımdan bir sokak hayvanını ezerek kaçtı. Yaşanan olay güvenlik kameralarına yansırken hayvansever vatandaşlar yaralı köpeği hemen bir veterinere götürüldü ve tedavi altına alındı.

Yüzleri güldüren olayın kahramanı ise bir ESHOT şoförü. Bir çok sokak hayvanını otobüsün motor kısmından yada ezmek üzereyken kurtaran kahraman şoför Nazif Öztürk, bu kez yolun karşısından geçen bir kaplumbağayı görünce otobüsünü durdurdu ve kaplumbağayı yolun kenarına taşıdı.