GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Mart 2024 Cuma 20:59

Yeniden Refah adayı çekildi... İzmir'de bir ilçede dengeleri değiştirecek karar!

Yeniden Refah Partisi Bergama adayı Mutlu Metin, Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan adayı Sadık Doğruer lehine yerel seçimde adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Yeniden Refah Partisi Bergama Belediye Başkan adayı Mutlu Metin, Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan adayı Sadık Doğruer lehine belediye başkan adaylığından çekildiğini duyurdu.

Metin, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada "Bizler Bergama'da, şehir merkezinde, kırsalda ve Kozak Bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızla, eşimiz, dostumuzla, ticaret yaptığımız arkadaşlarımızla yoğun bir istişare içine girdik. Bizler bir Bergamalı olarak, Bergama'da yaşayan bir birey olarak, ilçemizin geleceği için, Bergama'mızın bu 5 yıl içinde il olabilirliği, yapılacak hizmetlerin ivedi olarak yapılması, Bergama'mızın sanayileşmesindeki önemli adımların daha hızlı atılması için Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Sadık Bey'in adına belediye başkan adaylığından çekiliyorum. Bizim için siyaset yeni başlıyor. Bergama'da yapılan bu işlerin çok yakından takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

"BU TÜR HAMLELER GENEL BAŞKANLAR DÜZEYİNDE DE YAPILMAKTA"
"Para aldığı", "tehdit edildiği" için adaylıktan çekildiği iddiaları ile ilgili "mesnetsiz söylemler" diyen Metin, "Bilinmelidir ki siyasette bu tür hamleler dönem dönem genel başkanlar düzeyinde de yapılmaktadır. Siyasette duygusallığa yer yoktur. Ülkemiz genelinde de bazı ilçelerimizde ve illerimizde bu tür çekilmeler olmuştur. Şahsım adına doğru gördüğüm kararı uygulamak en doğal hakkımdır" dedi. (Evrensel)