GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Ocak 2020 Perşembe 09:58

Yeni yıla borçlanarak giriyor: 25 milyonluk kredi talebi!

TOKİ’ye ait araziyi sürpriz bir kararla ihaleden 21 milyon TL’ye alan Karşıyaka Belediyesi 25 milyon TL borçlanma kararı aldı. Belediye kişi, kurum ve kuruluşlara olan borçlarını ödemek için 60 ay vadeli kredi çekecek.

EGEDESONSÖZ- Mali sorunlar ve ekonomik problemlerle boğuşan Karşıyaka Belediyesi yeni yılda borçlanma kararı aldı. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, belediyenin borcunun şirketlerle birlikte 200 milyon TL’yi bulduğunu açıklamıştı.  Göreve geldikten bu yana geçen zaman diliminde mali yapıyı toparlamak için çabaladığını anlatan Başkan Tugay, geçtiğimiz haftalarda sürpriz bir kararla İstanbul’a giderek TOKİ’nin satışa çıkarttığı bir araziyi 21 milyon TL’ye satın almıştı.

İmar planında belediye hizmet alanına isabet eden Karşıyaka Şemikler Mahallesi 25262 ada 1 parselde bulunan 8 bin 775 metrekarelik araziyi yüzde 25’i peşin 48 ay vadeli toplam 21 milyon 437 bin 500 TL’ye alan belediye yeni yılın ilk meclisine borçlanma kararı getirdi.

Belediye meclis gündemine gelecek önergeye göre kişi, kurum ve kuruluşlara olan borçların ödenmesi için 60 ay vadeli 25 milyon TL kredi çekilecek.  Belediye, yeni yıla borçlanma ile girerken bir yandan da geçmişten gelen sorunları aşmak için gayret gösterecek.