GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Eylül 2017 Perşembe 18:40

Yeni partinin İzmir mesaisi: Kimler, hangi çalışmaları yürütüyor?

Akşener’in önderliğinde oluşturulacak yeni partinin İzmir ayağındaki çalışmaların hızlandığı belirtildi. Kent siyasetinde öne çıkmış çok sayıda ismin yeni oluşumda yer alacağı dile getirilirken il başkanlığı konusunun en önemli gündem maddesi olduğu öğrenildi.

EGEDESONSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) kopan isimlerin Meral Akşener önderliğinde kuracağı yeni partinin İzmir ayağında hazırlıkların hızlandığı öğrenildi.

MHP’nin ilçe eski başkanları ve kentte sağ muhafazakar kanadın temsilcilerinden oluşan 100 kişilik bir grubun periyodik olarak gerçekleştirdiği toplantılardan sonuncusu Bornova’da yapıldı.

Genel merkezin herhangi bir yetkilendirme yapmadığı yeni partinin İzmir hazırlıklarının konuşulduğu toplantıda il başkanlığı konusunun masaya yatırıldığı öğrenildi.

Buluşmalara Murat Taşer, Mehmet Toptaş, Naşit Birgüvi, Yıldırım Ulupınar, Metin Öney gibi isimlerin katılım gösterdiği belirtildi.

İl başkanlığına Yıldırım Ulupınar, Murat Taşer, Burhan Özfatura, Işılay Saygın gibi kentin önemli siyasi figürlerinin düşünüldüğü fakat daha herhangi bir yetki alınmadığı için harekete geçilmediği ifade edildi. Ayrıca Murat Taşer’in il başkanlığına sıcak bakmadığı öne sürüldü.

Teşkilat kurma çabaları sürerken yeni parti için bir araya gelen siyasetçilerin birbirlerine isim sordukları belirtildi. İsimlerin ajandalarını ortaya döktükleri ve kimlerin bu yeni oluşuma ne kadar destek getirebileceğinin konuşulduğu öğrenildi.

Üyelik ve ilçelerdeki durum için de ilerleyen günlerde somut bir çalışmaya girileceği belirtilirken hedef kitlenin sadece MHP ve merkez sağ seçmen olmadığı vurgulandı. CHP ile DSP’ye gönül veren ulusalcı-sosyal demokrat kitlenin havuza dahil edilebileceği ve bu yönde çalışmaların faaliyete geçeceği ifade edildi.