GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Aralık 2019 Pazartesi 16:12

Yeni parti için çalışan İzmirli eski vekilden çıkış: Birinci halkada değilim ama...

AK Parti’de uzun yıllar siyaset yapan İzmir eski Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Tekelioğlu, Ali Babacan’ın liderliğindeki yeni partinin kuruluşunun yeni yılda gerçekleşeceğini söyledi. Tekelioğlu, “Şahsen ben bu işin birinci halkasında değilim. Zaten eski AK Partililerden oluşan bir yapı algısının oluşmamasına gayret gösteriliyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti’de uzun yıllar aktif siyaset yapmış isimler başta olmak üzere birçok kişinin katılımıyla eski Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi’nin ardından gözler Ali Babacan’a çevrildi.  Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın kuruluş çalışmalarını yürüttüğü yeni partinin hazırlıkları ise sürüyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de destek verdiği ifade edilen yeni partide Ege ve İzmir’den de kişilerin yer alması bekleniyor.

Kamuoyunda partinin kurucuları arasında bulunduğu belirtilen AK Parti İzmir eski Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu , yeni partinin yılbaşından sonra kurulacağını söyledi.  Henüz ortada amblemi, adı ve şekli belli olmuş bir yeni siyasi olumumun bulunmadığına dikkat çeken Tekelioğlu, “AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan ve Şahsen ben bu işin birinci halkasında değilim. Zaten eski AK Partililerden oluşan bir yapı algısının oluşmamasına gayret gösteriliyor” diye konuştu. AK Parti’nin kurucu kadrosunda yer alan isimler arasında bulunan ve aynı zamanda Abdullah Gül’ün de eniştesi olan Prof. Tekelioğlu, “Yeni parti ile ilgili ilkesel çalışmalar var. Bunlar henüz alt çalışma grupları düzeyinde. Önemli olan partinin ilkelerinin, esaslarının ortaya çıkmasıdır. Kurucular kurulu netleşince il ve ilçeler düzeyinde yapılanmalar olacaktır. Aynı zamanda yeni bir partinin kuruluşu yeni yıla kalır. Yeni yıl, yenilik, yeni bir yapının yola çıkması anlamına da gelebilir” dedi.

AK Parti’nin kuruluş ilkelerinden ayrıldığını, bugün geldiği nokta itibariyle söylemleriyle eylemleri arasında farklılıklar ortaya çıktığını belirten Tekelioğlu, “Tayyip Bey’in yanında kuruluştan itibaren Hayati Yazıcı ve Nurettin Canikli gibi isimler kaldı. Onlar da genel merkez düzeyinde siyaset yapıyorlar. Belki birkaç isim daha eklenebilir” diye konuştu.

Tekiloğlu, şahsi olarak partinin teşkilatlanma çalışmalarında aktif görev almadığını belirtirken süyeci yakından izlediğini dile getirdi. Tekiloğlu, “Ben aynı zamanda üniversitede öğretim üyesi olarak çalışıyorum. Bir işim ve yapmam gereken şeyler var. Zaman zaman günlük gelişmeler ve olaylar karşısında makaleler yayınlayarak fikirlerimi ortaya koyuyorum” ifadelerini kullandı.