GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Eylül 2017 Cuma 10:53

Yeni parti için adı geçen eski Başkan Özfatura: Bizim de bir ekibimiz var!

Akşener'in önderliğinde kurulma çalışmaları süren yeni partinin İzmir ayağı için ismi geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Özfatura, "Nasıl yardımcı olacağımı bilemem. Şu an gelen bir şey yok. Ama bizim de bir ekibimiz var. O kardeşlerimle konuşurum" dedi. 

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) ayrılanlarla birlikte Meral Akşener'in önderliğinde kurulma aşamasında olan yeni partinin İzmir ayağında hareketli bir dönem yaşanıyor. 

Kentte oluşacak teşkilat yapılanmasında ortaya birbirinden önemli isimler atılmaya başlandı. Yaklaşık 100 kişilik bir ekibin periyodik aralıklarla toplantılar düzenlediği öğrenilirken ilerleyen dönemde oluşacak genel merkez kanadından yetki alındığı takdirde somut adımların atılmaya başlanacağı belirtildi. 

Süreçte il başkanlığı konusu ana gündem maddesi olarak yeni oluşumun masasında duruyor. Murat Taşer, Yıldırım Ulupınar, Işılay Saygın ve Burhan Özfatura gibi etkili isimlerin yeni partinin gündeminde olduğu iddia edildi. 

İzmir'de merkez sağ denildiğinde akla ilk gelen isimler arasında, geçmişte farklı iki partiyle belediye başkanlığı seçimini kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura bulunuyor. Bu sebepten dolayı eski Başkan Özfatura'nın ismi kamuoyunda yeni partyile ilişkilendiriliyor. 

Egedesonsöz'e konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Özfatura önemli mesajlar verdi. Özfatura yeni parti ve oluşum içinde yer alan bazı isimlerle ilgili ezberbozan ifadeler kullanırken, kendi durumuyla ilgili de konuştu. 

AKŞENER'İN DP'NİN BAŞINA GEÇMESİNİ DİLİYORDUM
Özfatura, "Benimle şu an görüşen yok. Ben de medyadan takip ediyorum. Ben referandum öncesinde bile Meral Hanım'ın Demokrat Parti'nin başına geçmesini, zamandan kazanmasını diliyordum. Çünkü 81 vilayette teşkilatı, binası ve her şeyi var. Allah'ı var DP Genel Başkanı da fevkalade feragat gösterip teklif etti, 'Buyur gel' dedi. Ama nedense olmadı. Şimdi tabi aşağı yukarı bir yılı aşkın bir süre kazanmış olacaklardı. Bir parti kurulduğu söyleniyor ama hiçbir şekilde sağlıklı bilgi yok. Kim, nasıl kuruyor?" dedi. 

KORAY AYDIN OY KAYBETTİRİR!
"Merkez parti diyorlar ama MHP kökenlilerin dışında da kimse yok" diyerek konuşmasına devam eden Özfatura, "Hepimizin, 'Helal olsun, şu adamı da seçmişler, getirmişler' dediğimiz kimse var mı? Ortada bir Koray Aydın var.  O da oy kazandırmaz, kaybettirir. Kamuoyunda bana göre sempatik bir isim değil. Ümit Özdağ ayrı, o müspet bir isim. Ama şu an hiçbir şey yok. Her şey sisli" açıklamasını yaptı. 

KARDEŞİM GİBİ SEVİYORUM, BAŞARILI OLMASINI İSTİYORUM!
Akşener'le kişisel ilişkisine değinen Özfatura, "Ben Meral Akşener'in başarılı olmasını istiyorum. 1994'ten beri tanıyorum. Kardeşim gibi de seviyorum. O da bizi hep ağabeyi gibi gördü. Ama bir bilgimiz yok. Ne oluyor, ne bitiyor, birinci ağızdan bir bilgim yok. Bir sürü insan da bu parti için çalıştığını söylüyor. Bir takım eski politikacılar da olmak üzere söylüyor ama kim, nasıl yetki vermiş. Tam bir kargaşa ortamı var" dedi. 

BİZİM DE BİR EKİBİMİZ VAR, ONLARLA KONUŞURUZ!
İlerleyen dönemde kendisine somut bir teklif geldiği takdirde yeni oluşumun içinde yer alıp almayacağıyla ilgili konuşan Özfatura, "Onu bilemem. Bizim de bir ekibimiz var. O kardeşlerimizle konuşuruz. Hasbelkader nezaket gösterip Yüksek İstişare kuruluna dahil ettiler, DP'de de kaydım var. Genel başkan da benim delikanlılığından tanıdığım, çok sevdiğim bir kardeşim, konuşurum. Artık benim dünyevi bir beklentim yok. Ama ülkemi tabi çok seviyorum. Nasıl yardımcı olacağımı bilemem. Faraziye üzerinden konuşuyoruz. Şu an gelen bir şey yok. Bu da bize ihtiyacı olmadıklarını gösteriyor. Sağ olsunlar bizi sevenler kamuoyunda bir şeyler söylemiş olabilir de ama partiyi kuranların bize ihtiyacı yok gibi gözüküyor. Öyle bir merakım, talebim de yok. Allah yardımcıları olsun" ifadelerini kullandı.