GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
1 Haziran 2024 Cumartesi 08:56

Yeni kampüs ihalesi sonuçlandı: 414 milyonluk yatırım!

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Güzelbahçe’de yapımına başlanan yeni kampüs inşaatının ihalesi sonuçlandı. İhaleyi 414 milyon TL bedel ile Antalya merkezli Simya Mimarlık Şirketi aldı. 12 Haziran’da temeli atılacak üniversitede ilk etapta mühendislik fakülteleri ve idari binalar inşa edilecek.

EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası’nın sahibi olduğu Türkiye’nin öne çıkan özel kurumlarından İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yeni kampüs çalışmaları sürüyor. Yıllardır Balçova’daki yerleşkede eğitim veren üniversite Güzelbahçe’de yeni kampüse taşınmak için gün sayıyor.  İmar planları ve inşaat izinleri tamamlanan yeni kampüsün altyapı işlerinden sonra sıra üst yapı çalışmalarına geldi.

Üniversite idari binaları, kütüphane, mühendislik fakültesi ve fen edebiyat fakültelerini kapsayan ilk blokların ihalesi sonuçlandı. Yaklaşık maliyeti tespit edildikten sonra yapılan ihalede 9 firma dosya alırken 3 firma teklif sundu. Çekişmeli geçen ihaleyi 414 milyon TL’ye Antalya merkezli Simya Mimarlık ve Mühendislik Şirketi aldı.

Yer teslimi sonrasında çalışmaları hızlandıracak firma şantiyeyi kısa süre içinde kurarak altyapısı tamamlanan alanda üst yapı ve blok inşaatlarına başlayacak. Üniversitenin yeni kampüsü için 12 Haziran’da görkemli bir temel atma töreni gerçekleştirilecek.

Öte yandan parçalı ve kademeli şekilde yapılacak üniversite kampüsün tamamlandığında üniversiteye maliyeti yaklaşık 1 milyar TL’yi bulacak. Üniversite yönetimi tüm çalışmaları ve kampüsün tamamını 2 yıl içinde bitirecek.