GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Ağustos 2024 Perşembe 18:11

Yeni eğitim modeli uygulaması başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin, "Çocuklarımız, 1'inci sınıf, 5'inci sınıf ve 9'uncu sınıflarda, her kademenin ilk sınıfında yeni yaptığımız bu modelle eğitim öğretime başlayacaklar inşallah. Bize ait değerleri çocuklarımıza vermek isteyen ve aynı zamanda da evrensel ilkelerle örtüşen bir model geliştirdik. Bu modeli bir yıl içerisinde geliştirmedik. 2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nda müsteşar olarak göreve başladım. O günden beri bu konuyla ilgili çalışıyoruz. Dolayısıyla bu iş yaklaşık 10 yıllık bir çalışmanın ürünü" dedi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kilis'e geldi. Bakan Tekin, ilk etapta Kilis Valiliği'ni ziyaret etti. Daha sonra Kilis Valisi Tahir Şahin ve beraberindekiler ile esnafı dolaştı.

Bakan Tekin, ardından AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Tekin, Türkiye'deki okullarda eskisi gibi sınıf mevcudu olmadığını anlatarak, derslik başına düşen öğrenci sayısının, kademeler arası farklılık gösterilmesi kaydıyla 20-22 bandında olduğunu söyledi.

60 kişilik sınıfların yerine artık 20-22 kişilik sınıflarda eğitim öğretim hayatına devam edildiğini vurgulayan Tekin, "Bakın o tarihte sahip olduğumuz derslik sayısını iki kattan daha fazla arttırmış durumdayız. Bu esnada yıkılan ya da bakım onarımını yeniden yaptığımız derslikler de hariç, sıfır yaptıklarımızı söylüyorum. O tarihte bu ülkede var olan öğretmen sayısını iki katından daha fazla arttırmış durumdayız. Yine aynı şekilde emekli olanlar, ayrılanlar, yine o sayının içerisindedir. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını aynı şekilde azaltmış durumdayız. Bunların hepsine birisi objektif olarak baksa, dediğim gibi adını kapatalım, AK Parti değil de dünyanın başka bir yerinde yapıldı desek, gerçekten devrim niteliğinde şeylerden bahsediyoruz" dedi.