GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Ağustos 2023 Cuma 18:00

Yeni başkandan ’çıta’ mesajı: Aynı sonucu başarı kabul etmem!

Seferihisar İlçe Başkanlığı görevine seçilen Rahmi Tezel Çınar, seçim sonrası yaptığı açıklamada, “Hem genel siyaset hem yerel siyasette çok ciddi seçim performansları var. Aynı performansı sergilemek bizim için başarı sayılmayacak. Bunu daha yüksek noktalara, daha yüksek oranlara taşımak bizim görevimiz. Aksi takdirde kendimizi başarılı görmeyiz açıkçası” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de bugün Seferihisar örgütü sandık başına gitti. Tek adaylı gerçekleştirilen seçimlerde  Seferihisar Belediye Meclis Üyeliği görevinden istifa ederek uzlaşı aday gösterilen Rahmi Tezel Çınar 180 geçerli oyun 178'ini alarak yeni ilçe başkanı oldu.

Seçilmesinin ardından konuşan Tezel, uzlaşı aday olmasının kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu belirtirken, seçimler için de iddiasını dile getirdi.

ÖRGÜTE OLUMLU YANSIYACAKTIR
Seçimlerin sulh içinde geçtiğini belirten Rahmi Tezel Çınar, “Genel çerçevede sulh içinde verimli bir  kongre olduğunu düşünüyorum. Akabinde gerek eski milletvekillerimiz, gerek divan başkanımız hem genel seçim değerlendirmelerini paylaştılar delegelerimizle, hem de bir yol haritasını gözetiyorlar. Bunlar benim için çok önemliydi, bana destek olan tüm delege arkadaşlarımıza da hassasiyet gösteren, teveccüh gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım bir yenilenme, bir tazelenme örgütümüze olumlu şekilde sirayet edecektir. Hem Seferihisar'ımıza, hem partimize çalışmalarımız için ayrı bir güç kaynağı olacağına inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum memlekete” diye konuştu.

AYNI SONUCU BAŞARI KABUL ETMEM
Çıtanın yüksekte olduğunu belirten Çınar, “Eski yönetimimiz, ilçe başkanımız, yönetim kurulumuz çok verimli ve çok aktif bir anlayışı, hizmet ilçemize, partimize gösterdiler.  Hem genel siyaset hem yerel siyasette  çok ciddi seçim performansları var. Aynı performansı sergilemek bizim için başarı sayılmayacak. Bunu daha yüksek noktalara, daha yüksek oranlara taşımak bizim görevimiz. Aksi takdirde kendimizi başarılı görmeyiz açıkçası” ifadelerini kullandı.

BENİM İÇİN BİR GURUR KAYNAĞI
Beklentilerin yüksek olacağını belirten Çınar, “Biz yedi göbek bir parti emekçisiyiz ailecek. Dedem eski belediye başkanı, dayım eski belediye başkanı… Bu benim için çok ciddi bir referans olduğu anlamına gelmiyor. Ancak bunun  her halükarda Seferihisar'da bir karşılığı var.  Bu karşılık kendi içinde, kimi zaman küskünleri, kimi zaman motivasyon kaybı yaşayan üyelerimiz ve delegelerimiz  karşısında bir karşılığı olacaktır diye umuyorum. Ben çok mutlu oldum.  Benim için ayrı bir gurur kaynağı. Bir de ayrı bir sorumluluk taşıyor. Bütün herkes bir uzlaşı gösteriyor sonuç olarak. Beklentiler de bir bu kadar yüksek durumda. Umarım buna karşılık verebiliriz” dedi.