GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Nisan 2019 Cuma 23:14

Yeni başkan eski başkanın adını kaldırdı: Kamuoyu baskısı vardı

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay 6,5 milyon TL harcanarak yeniden yapılan Atatürk Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nın önünde eski Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın isminin bulunduğu yazıtı kaldırdı. Tugay, “Eskisinde böyle bir şey yoktu. Şahsi problemim yok ama çok tepki ve kamuoyu baskısı vardı” dedi.

Egedesonsöz- Karşıyaka’da eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar döneminde yıkılarak yeniden yapılan Atatürk Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nın çevresinde düzenleme yapıldı. İhalesi 6,5 milyon TL’ye yapılan ve o dönem de tartışmalara neden olan anıtın önünde bulunan Akpınar’ın ismini taşıyan yazıt kaldırıldı. Belediyenin yeni başkanı Cemil Tugay’ın talimatıyla kaldırılan yazıtta Akpınar, Belediye Başkanı sıfatını tarih ve dönem belirtmeden halen taşıyordu. 

Egedesonsöz’e konuşan Başkan Tugay, “Anıtın orijinal ve eski halinde böyle bir yazı, ifade yoktu. Yeni düzenlemede böyle bir tercih yapılmış. Birincisi biz kamu kaynağını kullanıyoruz. Bu anıt belediyenin parasıyla yapıldı. Kimse cebinden para da vermedi. Şahsi bir durum yokken isim yazmak doğru değil. Benim sayın Akpınar’la bir kişisel problemim yok. Kesinlikle de olamaz. Fakat kamuoyunda bu tür davranışlar nedeniyle ve bu yazıtla ilgili ciddi tepkiler vardı. Bir baskı oluştu. Aksi halde kaldırmak niyetinde değildim. Karşıyakalıların talebini yerine getirdim” dedi.

Başkan Tugay, görevi süresi boyunca yapılan hiçbir proje ve işin altına kendi ismini yazmayacağını söyledi. Tugay, “Ben hizmet etmek ve proje üretmek için geldim. Görev sürem biter giderim. İyi işler yapmışsam, başarılı görülmüşsem benden sonra gelecek olanlar benim adımı zaten yazar. Ama ben kendi adımı yazmayacağım. Tire’de Belediye Başkanı kamu kaynağını kullanarak yapılan stada kendi adını verdi. Ne oldu? Yeni başkan geldi ve kaldırdı. Bu duruma düşmek hoş mu? Ben kesinlikle reklama ve şahsi tanıtıma karşıyım” diye konuştu.