GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
4 Kasım 2023 Cumartesi 14:13

Yeni başkan ‘en ince detaya bakacağız’ dedi… İTOB’da ‘arsaya çökme’ iddiası!

İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde dün gerçekleştirilen olağanüstü kurulda yeni başkan Faruk Uğurlu seçildi. Başkan Uğurlu, yeni yönetimin şeffaf ve demokratik bir biçimde olacağını belirtti. Sanayicilerin haksız yere arsalarına el konulduğunu kendilerine ilettiğini belirten Başkan Uğurlu, “Hiçbir sanayicinin ne arsasına ne de binasına el konulmasına asla fırsat vermeyeceğim. Geriye dönük denetlemeler olacak” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İTOB Organize Sanayi Bölgesi dün olağanüstü genel kurula gitti. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Onur Ramazan Acar'ın karşısına ise rakip olarak çıkan sanayici Faruk Uğurlu yeni başkan seçildi.

Kurulda eski başkan Onur Ramazan Acar ile iş insanı Faruk Uğurlu yarıştı. 175 üyenin oyunu alan Uğurlu yeni başkan seçilirken Acar 61 oyda kaldı. Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan yeni başkan Faruk Uğurlu, pazartesi günü devir teslim töreninin gerçekleştirileceğini ifade etti.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIM
Yeni dönemde daha şeffaf bir yönetim anlayışı hayata geçireceklerini kaydeden Uğurlu, “Dün gerçekleşen kurulda sanayicilerin Onur Acar’a tepkileri vardı. Sanayiciler, haksız yere arsalarına el konulması ile ilgili süreçte yaşanan haksızlıklarla ilgili olaylardan bahsettiler. Göreve yeni geldiğimiz için işin detayını bilmiyoruz ancak takipçisi olacağım. Hiçbir sanayicinin ne arsasına ne de binasına el konulmasına asla fırsat vermeyeceğim” dedi.

GERİYE DÖNÜK DENETLEMELER YAPILACAK
Uğurlu, geriye dönük de incelemelerin yapılacağını vurgulayarak, “Pazartesi’den itibaren nerelere ödeme yapılmış inceleyip göreceğiz. İhaleler, ihale kanununa göre yapılmış mı hepsini denetleyeceğiz. Öncelikle sanayicimizin şikâyetçi olduğu her alanda çok ince ayrıntılarla çalışacağız. Mahkemelik olan sanayicilerle, ruhsatlarını alamayan sanayicilerle grup grup bir araya geleceğiz. Daha adil ve demokratik, birleştirici bir yönetim olacak” şeklinde konuştu.