GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Şubat 2020 Salı 10:47

Yeni açılan yolun fiyatları belli oldu: İşte tarife!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta sonu kente gelerek açılışını yaptığı Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu’nun araç geçiş tarifeleri netleşti. Çeşme ve Aydın otoyollarıyla kıyaslandığında yeni güzergahın pahalı olması dikkat çekti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz 22 Şubat Günü kente gelerek açılışını yaptığı Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu’nun fiyat tarifesi belli oldu.  

1 saat 15 dakikalık yolu 40 dakikalık süreye indirdiği ifade edilen yolun Çeşme ve Aydın otoyollarıyla kıyaslandığında daha pahalı olması dikkat çekti.

6 sınıf araç kategorisine göre belirlenen fiyatlara bakıldığında Menemen’den Çandarlı’ya giden klasik bir aile otomobili 60 kilometre için 24 lira 20 kuruş ödeyecek. Aynı kategoride fakat Seferihisar’dan otoyola giren ve Çeşme’ye ulaşan bir araç 56 kilometre için 4 buçuk TL ödeyecek.

Yine aynı kategoride bulunan ve Aydın yönüne giden bir araç Işıkkent gişelerinden giriş yapıp 99 kilometre sonra Aydın Batı gişesinden çıkış yaptığında 6 TL ödeyecek.

İşte 3 yolun fiyat karşılaştırması:


HANGİ ARAÇLAR HANGİ SINIFTA?
Sınıf 1 (AKS aralığı 3.20 metreden küçük iki akslı araçların tabi olduğu kısım)

 Sınıf 2 (AKS aralığı 3.20 metre ve 3.20 metreden büyük UKOME kararı gereğince geçebilen ve geçemeyen her türlü iki AKS’lı araçların tabi olduğu kısım)

Sınıf 3 (AKS’lı her türlü araçların tabi olduğu kısım)

Sınıf 4 (4 ve 5 AKS’lı her türlü araçların bulunduğu kısım)

 Sınıf 5 (6 ve yukarı AKS’lı araçların bulunduğu kısım)

Sınıf 6 (Motosikletlerin tabi olduğu kısım)

*Otoyollar arasındaki fiyat farklarının yap-işlet-devret yönteminden kaynaklandığı belirtildi. Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolu yapımında özel sektör firması faaliyet gösterdi.