GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Eylül 2016 Perşembe 10:33

Yemek krizi çözülüyor: TCDD işçisine indirim yapacak!

Yol personelinin yaşadığı yemek krizi, TCDD İzmir 3. Bölge Müdürlüğü ve sendikanın çalışmaları sonunda çözüldü. Görüşme sonunda araştırma komisyonu kurulması kararı çıkarken, istenen yemek ücretlerinin de makul seviyeye çekilmesi kararlaştırıldı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) çalışanlarının yaşadığı yemek krizi çözülüyor. 

- TCDD, İŞÇİSİNE 2 YIL YEMEK VERDİ... ŞİMDİ PARASINI İSTİYOR!

TCDD’nin tren hatlarının bakımında çalışan yüzlerce personeline talebi olmadan 2 yıl boyunca yemek verdikten sonra parasını istemesi haklı bir isyana yol açmıştı.

Hatanın tespit edilmesi üzerine TCDD, her çalışan için geriye dönük yaklaşık 6 ila 7 bin TL arasında fatura çıkarmış, yemek ücretlerinin geri ödenmesini istemişti.

Türk Ulaşım Sen İzmir Şubesi karara sert tepki gösterdi, ardından TCDD İzmir 3. Bölge Müdürlüğü ile sendika çözüm için masaya oturdu.



SORUN ÇÖZÜLDÜ
Görüşme sonrası Egedesonsöz’e konuşan Ulaşım Sen İzmir Şube Başkanı Muhammet Kara, görüşmede mutabakat sağlandığını açıkladı.

TCDD İzmir 3. Bölge Müdürlüğü’nün sorunun çözümü ile ilgili özel olarak ilgilendiğini ifade eden Kara, “Bölge müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede yaşanan sorunu çözdük. Konuyla ilgili müdürlük bünyesinde bir tahkikat komisyonu kurulacak. Süreçte her hangi bir suiistimal olup olmadığı araştırılarak karar verilecek” şeklinde konuştu.

YEMEK ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLECEK
TCDD tarafından talep edilen 6-7 bin TL rakamının ham rakam olduğunu, araştırma sonunda rakamların makul seviyeye çekildiğini açıklayan Kara, “Belirlenen yemek ücretlerinin makul seviyeye çekilecek. Tren üzerinde çalışma gösteren personeller yemek hizmeti verilmeye devam edilecek. Süreçte yapılan tespitin ardından TCDD’nin verdiği hizmette usulsüzlük yapanlar için bir cezalandırılma olacak. Zaten bu süreçte imkanları suiistimal edenlerin arkasında sendika olarak biz de yer almayacağız” dedi.