GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Nisan 2018 Pazartesi 13:40

Yedigün Koleji fark yaratıyor

Geçen yıl eğitim-öğretim hayatına başlayan Yedigün Koleji; eğitim sistemi, uzman kadrosu, maksimum 14 kişilik sınıfları, öğrencilerin kurduğu kooperatifi ve çiftliğiyle dikkat çekiyor

"Türkiye'de ilk ve tek eğitim sistemi" sloganıyla eğitim-öğretim hayatına başlayan 'Yedigün Koleji', fark yaratan eğitimiyle adından söz ettiriyor.
 Nitelikli, özgüveni yerinde, geleceğe umutla bakabilen, her şeyden önce kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeki Çağın, "Velilerimize önce nasıl öğrenciler yetiştirdiğimizi anlatıyoruz.  Velilerimizin okulun kurum kültürüne uygun olmasını önemsiyoruz. Çünkü okul, aile, öğrenci eğitimde başarının üç sac ayağıdır. Aralarında ne kadar ahenk varsa, o kadar başarıyı yakalamak kolay olur" dedi.

14 kişilik sınıflar
Sınıfların maksimum 14 kişilik olduğuna da dikkat çeken Çağın, şöyle devam etti: " Biz, aydınlık bireyler yetiştirmek için yola çıktık. Almanca ve İngilizce eğitimleri de veriyoruz. Uygulamaya büyük önem veriyoruz. Örneğin; fen bilgisi dersinde neredeyse her gün bir deney, beden eğitimi dersinde ise pilates, zumba, oryantiring gibi çeşitli spor ile dans etkinlikleri yapılıyor." 

Köy Enstitüsü ruhu

Yedigün Koleji doğayı ve kendini keşfedebilen, üretimin her aşamasına katkı sağlayan, teknolojik gelişmeleri ve sanatsal aktiviteleri bütünleştiren  sistemiyle eğitime de yeni bir boyut kazandırıyor.
Akademik başarının, kendini ve doğayı keşfedebilen mutlu çocuklar yetiştirmekten  geçtiğini anlatan Çağın; öğrencilerin Yedigün Koleji Tarım ve Uygulama alanında fidan dikmeyi, bahçe sulamayı ve hayvanlara bakmayı öğrendiklerini söyledi ve devam etti : "Okulumuzun en dikkat çeken yanı da, kantini öğrencilerin kurduğu kooperatifin işletmesi Kooperatifin muhasebesini de öğrenciler tutuyor, orada satılan kek, kurabiye vb ürünleri kendileri yapıyorlar" diye konuştu.