GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Haziran 2022 Perşembe 21:23

YDK'ya ikinci İzmirli: Koltuk o isme emanet!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Tuba Torun'un istifası ile boşalan Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği koltuğuna gelecek isim belli oldu. YDK Başkanı Uğur Bayraktutan'ın onayı ile CHP İzmir'den Ebru Okay YDK üyeliğine getirildi

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel merkez de yaşanan ses kaydı krizin sonrası geçtiğimiz günlerde Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Tuba Torun istifasını vermişti.

İstifa sonrası YDK'da bir koltuk boş kalırken göreve getirilecek isim ise kesinleşti. CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Uğur Bayraktutan istifa sonrası çalışmalara başlarken, aradığı ismi İzmir'den buldu.

KOLTUK OKAY'A EMANET
Geçmiş dönemlerde CHP İzmir Milletvekili aday adaylığı yapan Ebru Okay'ın ismini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sundu. CHP Lideri'nin YDK Başkanı Bayraktutan'ın talebini onaylaması halinde Okay'ın YDK'da bu dönem görev alan ikinci İzmirli siyasetçi olacak.

Ebru Okay Kimdir ?
1976 yılında İzmir'in Foça ilçesinde dört çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu olarak doğdu.

İlköğrenimini İzmir Şemikler İlkokulu ve Emlak Bankası İlkokulu, ortaöğrenimini Karşıyaka Ortaokulu , lise öğrenimimi İzmir Mehmet Ali LahurTicaret ve Meslek Lisesi'nde , üniversite öğrenimimi Anadolu Üniversitesi İksisat Fakültesi İktisat bölümünde , yüksek lisans eğitimimi ise İşletme Fakültesi Yönetim Organizasyon dalında tamamladı.

1996-2005 yılları arasında İzmir serbest muhasebeci mali müşavirler odasında Tahakkuk Tahsilat vezne sorumlusu , 2005-2009 yılları arasında İzmir Deniz İşletmeciliği A.Ş.'de Personel Müdürlüğü, 2009 yılından itibaren de Grand Plaza A.Ş.'de İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü olarak çalıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin çeşitli kademelerinde aktif olarak görev yaptı.

1997 yılı Şubat ayında CHP İzmir Çiğli İlçe Gençlik Kolları'nda yönetici olarak aktif siyasete başladı.Sırası ile Parti Delegeliği , Gençlik Kolu Yöneticiliği , Gençlik Kolu Saymanlığı , Gençlik Kolu Başkanlığı ve Gençlik Kolları Kurultay delegeliği görevlerinde bulundu.

2004-2009 dönemleri arasında Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediye meclis üyeliği görevini yürüttüm.

Belediye meclis üyeliğim sırasında çeşitli komisyonlarda görev aldı.

Bütçe Komisyonu Başkanlığı yanı sıra Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümen üyeliği görevlerinde bulundu.

Türkiye 'de İlk kadın komisyonu kurulması için sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket ederek ilk kadın komisyonu üyelerinden biri oldu.

2010 yılı CHP Çiğli İlçe Başkanlığı seçimlerinde yönetim kurulu üyesi seçilerek ana kademe ilçe sekreterliği görevini yürüttü.

27. dönem CHP İzmir milletvekili adayıdır.