GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Kasım 2021 Pazartesi 15:30

YDK 'Karabağ' kararını verdi… Eski başkan partiye geri dönecek mi?

Bayraklı Belediyesi'nde 2009-2019 yılları arasında belediye başkanlığı görevini yürüten Hasan Karabağ'ın CHP İzmir İl Disiplin Kurulu tarafından kesin ihracına karar verilmişti. Kararı CHP Yüksek Disiplin Kuruluna taşıyan Karabağ, ihraç isteminin iptalini talep etmişti. Karabağ'ın talebini değerlendiren YDK, eski belediye başkanının partiden kesin ihracını onayladı.
Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de 2009-2019 yılları arasında Bayraklı Belediye Başkanlığı görevini yürüten, 2019 yılında ise sadece İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istediğini ve bu nedenle Bayraklı Belediyesi için aday olmayacağını açıklayan Hasan Karabağ'ın,  Bayraklı İlçe Başkanlığının hazırladığı dosya ile disipline gönderilmiş.
31 Ekim seçimleri ile ilgili seçim öncesi ve sonrası yaptığı açıklamalar üzerine partiye zarar verdiği gerekçesi ile kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti.
İzmir'de talebi inceleyen İl Disiplin Kurulu Karabağ için 'ihraç' kararı verirken,  karara itiraz eden Karabağ Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kuruluna başvurmuştu.
YDK KARARI ONADI
Başvuruyu inceleyen YDK ise Karabağ dosyası için kararını verdi. İzmir'de 10 yıl belediye başkanlığı görevini yürüten Karabağlı için İl Disiplin Kurulu'nun verdiği 'kesin ihraç' kararını onaylayan YDK, Karabağ'ın parti üyeliğine geri dönme talebini reddetti. Karar sonrası Karabağ'ın partiden kesin ihracı onaylanmış oldu