GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Mayıs 2022 Perşembe 11:25

Yazarımız Metin Öney’in kitabı raflarda… ‘Yurtseverliğe Adanmış Bir Ömür’

Ege'de Son Söz yazarı, bir dönem ANAP İzmir Milletvekili olarak TBMM’de görev yapan Metin Öney, Meşe Kitaplığı’ndan çıkan son kitabı “Yurtseverliğe Adanmış Bir Ömür” adlı kitabının imza gününde dostlarıyla, okurlarıyla buluştu

EGEDESONSÖZ – Ege'de Son Söz ailesinin yazarlarından, İzmir’in değerli siyasetçilerinden Metin Öney’in üçüncü kitabı olan “Yurtseverliğe Adanmış Bir Ömür” Meşe Kitaplığı Yayınevi’nden çıktı. 1995 seçimlerinde Anavatan Partisi’nden İzmir Milletvekili seçilen, bir dönem TBMM’de görev yapan Öney, “TBMM’de İlk İki Yıl” ve Egedesonsöz’de çıkan yazılarından derlediği “Siyasetin İçinden” adlı kitaplarından sonra, hayatından önemli kesitleri “Yurtseverliğe Adanmış Bir Ömür” adlı kitabında topladı.

YAKIN KİTABEVİ’NDE OKURLARIYLA BULUŞTU
Yakın Kitabevi’ndeki imza gününde dostları, okurları ve İzmir siyasetinden çok sayıda arkadaşıyla kitabını buluşturan Metin Öney, hem kitaplarını imzaladı hem de hasret giderdi. Öney, bu kitabında, hayatındaki çok sayıda “ilk”i, siyasi hayatında yaşadığı unutulmaz anıları, hatta çocukluğunun siyasi atmosferini, 27 Mayıs darbesi, 12 Mart Muhtırası ve 12 Eylül ihtilali ile ilgili izlenimlerini anlatıyor. Metin Öney; eşi Mesude Öney ile oğulları  Kürşat Urungu Öney ve İlteriş Öney’in önsözleriyle başlayan kitabıyla ilgili olarak anlattığı son kitabıyla ilgili şu bilgileri verdi:

SEVGİLİ EŞİM, BU KİTABI YAZMAM İÇİN TEŞVİK ETTİ
“Herkesin hayatı romandır. Benim hayatım, benim romanımdı elbette. Hayatımı yazmayı hep erteledim. Sevgili eşim Mesude Hanım’ın ısrarlarıyla, teşvikleriyle siyasi hayatımla birlikte siyaset dışındaki hayatımda unutmadığım, ders gibi anıları yazmaya başladım.Kitaba başlamak çok zordu, çünkü, hayatım, acaba kayda değer konular taşıyor mu, diye kendime sormayı da ihmal etmedim. Yazabileceklerim vardı, yaşadıklarım arasında benimle mezara gidecek anılar da… Bunları çok iyi ayırt etmem gerekiyordu. Bunu dikkate almak zorundaydım. Ve aldım. Okuyucularımın, anılarımı, yaşadıklarımı okuduktan sonra beni çok daya iyi tanıyacaklarını düşünüyorum.”