GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
18 Mart 2019 Pazartesi 12:59

Yatırımlarını İzmir'e kaydırmıştı... Dev firmanın konkordato talebi reddedildi!

2017 yılında bazı yatırımlarını İzmir’e yönlendiren ve kent için 2 milyar TL'lik yatırım planı hazırladığını belirten Kuzu Holding’in bünyesinde faaliyet gösteren Immotrust Gayrimenkul ve Altyapı Geliştirme Yatırım A.Ş’nin İzmir 3’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yaptığı konkordato talebi reddedildi. Şirketin iflasının yolu açılmış oldu.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Türkiye’de son dönemde ekonomide yaşanan olumsuz dalgalanma, liranın değer kaybetmesi çok sayıda işletme ve kuruluşu zor durumda bıraktı. Ticari hayatın olumsuz etkilenmesi sonucunda Ege Bölgesi’nde ve İzmir’de dev kuruluşların bazılarının konkordato ve iflas etmesi bazılarının da satış kararı alması dikkat çekti.

Türkiye'nin uluslararası dev inşaat firmalarından olan, 20 yıllık yurt dışı deneyiminin ardından rotasını İzmir'e çeviren Kuzu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Immotrust Gayrimenkul ve Altyapı Geliştirme Yatırım A.Ş’nin İzmir 3’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yaptığı konkordato talebi reddedildi.

Mahkeme kararında, ‘Davacının konkordato projesinin başarıya ulaşmasının mümkün olduğunun belirlenememesi karşısında, konkordato talebinin reddine, davacı hakkındaki geçici mühletin kaldırılmasına, komiserlerin görevlerine derhal son verilmesine, tedbirlerin kaldırılmasına karar verilmiş olmakla…’ ifadeleri yer aldı. Böylece şirketin iflasının yolu açılmış oldu.